Vodič za brucoše

Ubrzaj dobru ideju i pokreni vlastiti startup: prijavi se na S.PO.C.K.

MojFaks | Događanja, 15.06.2016.Ubrzaj dobru ideju i pokreni vlastiti startup: prijavi se na S.PO.C.K.

Program studentskog poduzetništva u Centru karijera Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (S.PO.C.K) pomaže mladim poduzetnicima da od svojih projekata realiziraju i razviju vodeće startupe.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine imaju priliku sudjelovati u programu koji im omogućava podršku, vodstvo, stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih da ideje pretvore u rješenja i pokrenu vlastite tvrtke.

S.PO.C.K. odabranim timovima nudi opsežan desetomjesečni program osmišljen da podrži i ubrza razvoj poslovne ideje i njenu realizaciju u proizvod ili uslugu spremnu za tržište.

Timovima će na raspolaganju biti: mentori s FER-a i vanjski mentori, besplatni radni prostor i specijalizirana oprema (između ostalog i 3D printer, sustav za izradu tiskanih pločica ili klima komora) te radionice i predavanja vezana uz poslovanje, marketing, dizajn, oblikovanje, upravljanje timovima, kampanjama za crowdfunding.
"Studenti na FER-u i drugim fakultetima često imaju sjajne ideje koje naprave radeći na projektima u sklopu nastave. Ovim programom želimo im osigurati svu potrebnu pomoć i podršku da nastave raditi na tim idejama i da od studentskih projekata nastanu uspješni startupi koji će iznijeti na tržište svoje proizvode i usluge. Posebno nam je drago što smo im osigurali besplatan prostor na FER-u tako da će studenti moći raditi doslovno u pauzama između predavanja i moći će koristi svu specijaliziranu opremu koju imamo na fakultetu, a imamo je stvarno puno. Već u ovoj ranoj fazi brojne Hrvatske tvrtke iskazale su interes za suradnju i potporu, a veliku podršku S.PO.C.K.-u dali su Razvojna agencija Zagreb, Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) i najveći domaći coworking prostor HUB385", kaže nam Iva Gospodnetić, jedna od pokretačica S.PO.C.K.-a i stručna suradnica u Centru karijera FER-a.

Zainteresirani timovi koji imaju barem jednog studenta FER-a na preddiplomskom ili diplomskom studiju, a ostali članovi su studenti Sveučilišta u Zagrebu ili su završili studij unazad dvije godine mogu se prijaviti u S.PO.C.K.

Prijave možete slati od 10. do 17. lipnja. Prvi krug odabira trajat će od 20. lipnja do 1. srpnja. Drugi krug, koji će uključiti prezentacije i intervjue, predviđen je za razdoblje od 4. do 8. srpnja. Timovi koji će biti uvršteni u program bit će objavljeni 11. srpnja.

U prvom krugu prijava zainteresirani timovi trebaju ispuniti dokument za prijavu i poslati ga na adresu spock@fer.hr. Više informacija o programu možete saznati na službenim stranicama S.PO.C.K.-a.

L.B./foto: Pixabay, FER


FERS.PO.C.K. Cenatr karijera FERIva Gospodnetićstartup inkubator

Prati nas na Instagramu!