Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za ili protiv Harryja Pottera: zadarski studenti organiziraju tjedan posvećen omiljenom čarobnjaku

MojFaks | Događanja, 07.04.2016.Za ili protiv Harryja Pottera: zadarski studenti organiziraju tjedan posvećen omiljenom čarobnjaku

Tjedan Harryja Pottera projekt je koji je započeo prije 2 godine na inicijativu studentice Odjela za informacijske znanosti Katarine Mandić, koja je u suradnji s profesorima s Odjela i djelatnicima Gradske knjižnice po prvi puta organizirala ovu manifestaciju.

"Katarina je obožavateljica Harryja Pottera te je htjela organizirati događanje u knjižnici vezano uz književne likove. U početku je bilo zamišljeno da tjedan obuhvati više književnih djela, no zbog prekomplicirane organizacije odlučila se prvo za Harryja Pottera", prisjetila se Lucija Žilić, predsjednica Kluba studenata informacijskih znanosti 'Ex libris'.

"S obzirom na velik interes, odlučeno je da će se tjedan nastaviti u istom obliku sljedeće godine. Katarina je imala potporu profesora s Odjela i djelatnika gradske knjižnice. Većina članova 'Ex librisa' jesu ljubitelji Pottera, no u projekt su se uključili i oni koji nisu nikad čitali knjige. Ovo nam je izuzetna prilika da se okušamo u organizaciji događanja u ustanovama u kojima ćemo jednog dana i raditi te steknemo vrijedno iskustvo, što će nam svakako koristiti u budućnosti", kaže Lucija.

Odaziv je dosad bio velik, stoga je odlučeno da Tjedan Harryja Pottera postane godišnja manifestacija u Gradskoj knjižnici Zadar.
"Ovogodišnji tjedan treći je po redu i po prvi puta u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti 'Ex libris', čijim je članovima kolegica Mandić prepustila organizaciju projekta nakon završetka studija. Zbog izuzetnog interesa Tjedan Harryja Pottera ove godine održan je i u Splitu, a planiramo širenje i na ostale gradove, no nećemo još ništa otkrivati", tajanstveno kaže naša sugovornica.

U organizaciji ovogodišnjeg Tjedna sudjeluju predsjednica 'Ex librisa' Lucija Žilić (1.godina diplomskog studija) i potpredsjednica 'Ex librisa' Jelena Šatalić Krstić (3.godina preddiplomskog studija), zajedno s ostalim članovima kluba i drugim zainteresiranima. 'Ex libris' za ovu godinu priprema još jedan projekt namijenjen svim studentima Sveučilišta, o kojem će detaljnije biti riječ nakon završetka Tjedna."U organizaciji Tjedna Harryja Pottera nam pomažu profesori s Odjela za informacijske znanosti i djelatnici Gradske knjižnice Zadar", kaže Lucija. "Trudimo se svake godine osmisliti nove i zanimljive aktivnosti i time privući nove sudionike, stoga ove godine imamo i debatu 'Za i protiv Harryja Pottera' u kojoj sudjeluju studenti 2. godine preddiplomskog studija s Odjela", najavljuje Lucija.

Pripremljene su brojne aktivnosti namijenjene svim dobnim skupinama, od kojih svaka aktivnost sudionicima nudi mogućnost osvajanja neke od nagrada. Tjedan je u potpunosti financiran od donacija, a ove godine Tjedan Harryja Pottera ima mnogobrojne sponzore iz Zadra i cijele Hrvatske.

Popis sponzora možete pronaći na plakatu, koji se zajedno sa slikama događanja (sa ovogodišnje manifestacije iz Splita i prošlogodišnjih iz Zadra) nalazi na službenoj FB stranici.

L.B./foto: Facebook


Tjedan Harryja PotteraKlub studenata infromacijskih znanosti Ex librisLucija ŽilićKatarina MandićGradska knjižnica Zadardebata