Vodič za brucoše

Zabava, kreativnosti i obrazovanje u ruhu tehnologije na ovogodišnjem StudentCuts festivalu

MojFaks | Događanja, 05.05.2016.Zabava, kreativnosti i obrazovanje u ruhu tehnologije na ovogodišnjem StudentCuts festivalu

Na sinoć održanoj konferenciji za predstavnike studentskih medija i udruga, održane kroz neformalno druženje u Toster baru, Petrinjska 7, predstavljen je treći po redu festival StudentCuts, festival studentske kreativnosti.

Kroz interaktivnu prezentaciju samih studenata – organizatora, prisutni su mogli saznati informacije o bogatom programu festivala koji će se održavati 13. i 14. svibnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Tom prilikom studenti su govorili o svojim iskustvima prethodnih godina održavanja festivala i očekivanjima za naredne godine.Nastao kao internacionalni filmski festival u suradnji sa Sveučilištem u Mariboru, festival StudentCuts je u nekoliko godina izrastao u platformu za prikaz studentskih radova i poticanje kreativnosti uz "druženje i zabavu te nezaobilaznu razmjenu iskustava i obrazovanje", kako je istaknuto tijekom prezentacije.

A kako nezaobilazni razvoj tehnologije ulazi u sve segmente društva i svakodnevnog života, ovogodišnje izdanje festivala bit će i tehnološki bogato. Uz standardne umjetničke formate poput fotografije i filma, u središtu festivala naći će se i multimedijska predstava pod naslovom "Reproduction of visual and infrared spectrum" autora Ivana Rajkovića koja će svečano otvoriti Festival. U predstavi se uz korištenje Infrared tehnologije na inovativni način komunicira s gledateljem čime se otvaraju nove mogućnosti dizajna komunikacije.Dvodnevne festivalske aktivnosti upotpunit će i brojna popratna događanja. Uz već standardne koncerte i tribine, posjetitelji će moći iskusiti virtualnu stvarnost u VR kutku te odmjeriti snage, kako u virtualnim tako i u realnim turnirima gameinga i stolnog nogometa, radionicama fotografija i izrade vinesa.

Osim Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, festival su prepoznali i podržavaju mnogi partneri i prijatelji podupiru studente u ovoj inspirativnoj incijativi.

Više informacija možete potražiti na stranicama festivala.


StudentCutsSC ZagrebfotografijafilmmultimedijaradioniceIvan RajkovićTehničko veleučilište u Zagrebu


Prati nas na Instagramu!