V.K. u Nakon predavanja

UŽAS! Studentica plaća 1500 kuna tjedno za stan u kojem iz tepiha rastu gljive – 'zalivene' kanalizacijom

Otpadna voda iz toaleta vraćala se kroz tuš, natopila joj stan, a sada iz toga rastu gljive.

20. travnja 2022 12:39

Uvjeti u kakvima živite uvelike će vam obilježiti životni standard, ali i zdravlje.

S obzirom na trenutne cijene najma nekretnina u cijelom svijetu, studenti se nalaze u velikom problemu zbog svog limitiranog budžeta, pa stoga moraju birati smještaj koji često ne zadovoljava osnovne uvjete za život.

vezano Slika nije pronađena Laganini Jeftinije prođe u hotelu nego u studentskom smještaju: 'Neću plaćati 5500 kuna mjesečno za sobicu'

I u Hrvatskoj često pronalazimo "bisere" koji za nerealno visoku cijenu pokušavaju iznajmiti prenamijenjene garaže, podrume i šupe, a životni uvjeti u takvim prostorima često su sve samo ne higijenski.

Jedna je studentica sestrinstva nedavno podijelila u kakvom hororu živi. Isprva joj je voda iz toaleta procurila u kupaonicu, onda i u njenu sobu i natopila cijeli tepih, a onda su iz tog tepiha izrasle – gljive.

1500 kuna tjedno

Chantelle Shiridzinonwa, 19-godišnja studentica plaća 165 funti (1500 kuna) tjedno za smještaj u kući "Minerva" u Nottinghamu. Ova brucošica sestrinstva kazala je kako je prijavila problem svojem najmodavcu, kompaniji Xenia Estates, no dobila je odgovor da se u tom prostoru i dalje "može živjeti".

Ova nesretna studentica uselila je u svoju sobu u rujnu, kada joj je počela nastava na Sveučilištu Nottingham Trent gdje studira sestrinstvo. Kao i većina studenata, za vrijeme božićnih praznika otišla je kući, a kada se vratila, zatekla je svoju sobu poplavljenu kanalizacijskom vodom.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše Brucoš pobijedio na sudu: Iskoristio skripte s faksa i napisao 10 stranica dugu tužbu protiv stanodavca

Uskoro ju je kompanija Xenia Estates (koja među svojim uslugama nudi i smještaj za studente) preselila u obližnji hotel kako bi mogli popraviti nastalu štetu, a onda su joj uskoro rekli i da se može vratiti. Kada se vratila, studentica je vidjela da šteta nije sanirana, a uz to, iz tepiha su joj počele rasti gljive.

 "Kad su tek počele rasti, sjećam se da sam ušla u svoju sobu i pomislila: 'Kad mi je tjestenina pala na pod, a da ni ne znam?'", rekla je studentica za BBC.

Opasno po zdravlje

"Tada sam bolje pogledala i shvatila da to nije tjestenina, već gljive. Gljive i dalje rastu iz mog tepiha, a meni najmodavci kažu da je još uvijek pogodno za moje stanovanje u ovoj sobi jer one očito ne nanose štetu mom zdravlju", nadovezala se.

vezano Nakon predavanja [FOTO] Studenti u vlažnim i derutnim sobama, a nove se iznajmljuju turistima: 'Ovo ne ispunjava uvjete za život'

Chantelle je kazala da je razgovarala s kompanijom Xenia Estates koja joj je i najmodavac o tome da se tepih ukloni, kao i lajsne na kojima također rastu gljive, no problem nastaje u tome da se od nje očekivalo da i dalje plaća stanarinu redovito i da tamo nastavi živjeti.

Studentica je odbila tamo živjeti, te je preselila kod prijateljice. Ljuta na situaciju u kojoj se pronašla, na društvenim je mrežama objavila video-isječke i fotografije stana i uvjeta u kojim je stanovala, da bi uskoro razgovarala i s bivšim stanarima kuće "Minerva", koji su se suočili sa sličnim problemima.

Iz kompanije Xenia Estates kazali su da su "angažirali stručnjaka za kanalizaciju da poduzme velike radove na cijevima na spornoj nekretnini" nakon "nedavnih eskalacija s problemom koji se ponavlja", prenosi BBC.

"Uvjereni smo da će to pitanje biti trajno riješeno nakon što se poduzmu veliki radovi na cijevima", stoji u njihovom priopćenju.

Gljive rastu iz tepiha

"Ovo je samo jedan od mnogih događaja koji su uslijedili", piše studentica na Twitteru. "Problem su navodno riješili još prvi puta, no očito je to postao samo dugoročan problem. Rekli su mi da odvodni sustav ne radi kako treba i da je otpad iz toaleta izlazio iz tuša, pa je poplavio cijelu kupaonicu", piše studentica i objavljuje fotografije.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Izgubila skoro 2000 kuna pologa za stan jer joj je u frižideru ostalo jedno zrno graška

"Kao netko tko je već pod dovoljnim pritiskom kao studentica sestrinstva, posljednja stvar koja mi treba jest da se nakon 12-satne smjene da se ne mogu vratiti u svoj smještaj", požalila se.

izvor: bbc.com

Još vijesti