Vodič za brucoše

Doktor umjetnosti, profesor i drugačiji TikToker – dopustite da vas njegova priča motivira

MojFaks | Karijera, 31.03.2021., Autor: Marija V.Ovaj TikToker smatra da uz puno rada i truda crtati može naučiti svatko...
Foto: Instagram

Osjećaj i smisao za umjetnost nerijetko se karakteriziraju kao nešto s čime se rodiš, kao urođeni talent za odabrane, no jesu li stvari doista tako jednostavne?

Nedavnim člankom o TikTokerima čiji je sadržaj ne samo zabavan, već i edukativan došli smo na ideju približiti vam ljude čiji rad može poslužiti kao inspiracija svakome od nas. Naš današnji sugovornik je jedan Beograđanin, crtač, doktor umjetnosti, profesor digitalnog marketinga, ali i TikToker – Stefan Mirosavić.Bavljenje umjetnošću nerijetko zna biti okarakterizirano kao nešto s čime se rodiš, kao urođeni talent za odabrane, no jesu li stvari doista tako jednostavne? Naš sugovornik razočarat će pobornike tog mišljenja jer rezultati dolaze, baš kao i u svim drugim pozivima, tek uz kontinuirani rad, ali i odricanje. Njegov pristup umjetnosti drugačiji je od onoga na što smo naviknuli na satovima likovnog tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja te može biti vrlo zanimljiv i osobama koje su potpuni laici u ovom području. Ideja da uz puno rada i truda crtati može naučiti svatko provlači se kroz dijeljeni sadržaj svih online platformi na kojima je prisutan (Instagramweb stranica, YouTube, Tik Tok).Splet okolnosti zbog nezahvalne i nesigurne situacije vezane uz zaposlenje dovela je do ljubavi prema još jednom zanimanju. Pa tako, iako doktor likovne umjetnosti, Stefan radi i kao profesor digitalnoga marketinga. Spojivši dvije, naizgled ne tako spojive, struke došao je i na ideju da umjetnost približi mlađim generacijama putem najbrže rastuće društvene mreže – Tik Toka.
Zabavno-edukativni pristup likovnoj umjetnosti karakteristika je koja kod Stefana osvaja na prvu. Manje poznate zanimljivosti o nekim od najvećih svjetskih umjetnika i umjetničkih djela, ideje i savjeti za crtanje zasigurno će vas motivirati da i sami uzmete olovku u ruke. Također, ukoliko se želite okušati na ovoj platformi savjetujemo da poslušate neke od savjeta iz prve ruke jer doista, unatoč predrasudama koje se često vežu uz Tik Tok, i sadržaj edukativnog karaktera ima svoju poveću publiku i značajan odaziv. Na kraju, svima nam ostaje učiti na ovom primjeru koji pokazuje da upornošću, trudom i neodustajanjem rezultati, prije ili kasnije, dolaze. Radite što volite, budite svoji i nemojte odustati od onoga što vas usrećuje, možda se baš tvoja prilika nalazi iza ugla.


tik tokregionalna scenatiktokerizabavaedukacijaumjetnostcrtanjeStefan Mirosavić

Prati nas na Instagramu!