Vodič za brucoše

Čistunka i poduzetnica! Studentica s Filozofskog stiže i u VAŠ STAN, a njenu uslugu povoljno ćete platiti VIDEO

MojFaks | Karijera, 15.07.2020.Čistunka i poduzetnica! Studentica s Filozofskog stiže i u VAŠ STAN, a njenu uslugu povoljno ćete platiti VIDEO

Za vrijeme ispitnih rokova svi znamo malo 'zapustiti' životni prostor.

Ljeto je, vrućine, ispiti, obaveze, previše stvari koje nas ometaju da pažnju posvetimo čišćenju i pospremanju sobe. Jedna studentica Filozofskog fakulteta koja živi u domu na Savi, zna da njene kolege nekada nemaju ni vremena niti volje za pospremanje sobe te se dosjetila kako zaraditi koju kunu i pomoći svojim susjedima

U grupi na Facebooku objavila je zanimljiv oglas za posao, u kojem je u videu pokazala svoje vještine čišćenja kupaonice, pozvala kolege da joj se jave ako im treba pospremiti sobu. Uvjet je da studenti imaju svoja sredstva za čišćenje, a jednu očišćenu sobu naplaćuje 200 kuna. 

Draga ljetna ekipica sa Save, radite, učite ili vam je jednostavno prevruće da biste očistili svoju sobu. 🤷 Sve mi je jasno. Dok čekam potvrdu za svoj "pravi job", svim dragim kolegama nudim usluge čišćenja soba. Kao prilog stavljam video svoje očišćenje kupaonice da se uvjerite u kvalitetu mog posla. 😂 Uvjet: morate imati svoja sredstva za čišćenje Jedna očišćena soba - 200 kn Poz ❤️

Objavljuje Mirta Krsnik u Utorak, 14. srpnja 2020.

Kako nam govori na ideju je došla kada joj je prijatelj koji također živi na Savi rekao da je jednom sustanaru očistio sobu za novce jer kolega nije imao vremena ili mu se jednostavno nije dalo. 

"I znam da ima puno takvih studenata. Budući da mi čišćenje ponekad dođe kao terapija i odmor za misli, pomislila sam zašto ne pokušati to monetizirati dok mi ne dođu rezultati silnih intervjua za posao koje sam obavila", govori nam Mirta. 


Kako nam kaže, misli da su cure u prosjeku urednije, ali i tu ima iznimaka. Smatra da su studenti uglavnom "neuredni" za vrijeme ispitnih rokova kada ništa ne stižu, a to je upravo ovo vrijeme. 

Prljavi podovi, prašina, umazane ladice… 


Naša sugovornica govori nam da ovisno o stanju u kojemu je soba ovisi i vrijeme koje će joj biti potrebno da situaciju dovede u red. Također napominje da su joj prigovarali za cijenu. 

"Dobila sam neke prigovore da je 200 kuna po sobi previše, no svačemu sam svjedočila - prolivenim podovima, prašini ispod kreveta, puno prašine, prljave ladice. Pošto sam jako pedantna, ako je soba jako prljava to može biti i do tri, četiri sata - na što satnica dođe otprilike oko 50ak kuna što je sasvim pristojno. Ne samo da bih očistila sobu, već poslužila stvari na policama, u ladicama, itd.", govori nam Mirta. 

...Vratio se u najmirniji zagrebački dom, dočekao ga susjed iz noćne more: 'Urliče u smjenama, a oko 2 sata ujutro počne s engleskim rock hitovima...'...


Dosad su joj se javili studenti koji žive u stanovima, a iseljavaju i treba im pomoć pri čišćenju. Sigurni smo da su uslugom čišćenja bili zadovoljni jer ako je suditi po videu, Mirti nijedan kutak sobe ili stana ne promakne.

Anja Zulić
foto: arhiva, MojFaks


studentidompospremanje sobe. čišćenje

Prati nas na Instagramu!