Vodič za brucoše

Od studenta generacije do osobe koju nitko ne želi zaposliti: Jelena je odlikašica, 40 puta se prijavljivala za posao i svaki put je ODBIJENA

MojFaks | Karijera, 26.06.2020.Od studenta generacije do osobe koju nitko ne želi zaposliti: Jelena je odlikašica, 40 puta se prijavljivala za posao i svaki put je ODBIJENA

U potrazi za poslom nije bilo dovoljno to što je i preddiplomski i diplomski studij završila visokim prosjekom. Odbijali su je i odbijali, ali to nije pokolebalo Jelenu da nastavi s obrazovanjem... i traženjem posla.

Nena Jelena Marilović (30) završila je Pedagoški fakultet u Bijeljini kao student generacije, s prosjekom 9,57 (od mogućih 10). Na master studiju je ostvarila prosjek 9,22. Na smjeru etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu obranila je završni magistarski rad, a onda upisala doktorski studij na Učiteljskom fakultetu u istom gradu, piše zena.blic.rs.

Sav trud odlazi na prijavljivanje na natječaje za poslove...


"Imam ih dosta, bar četrdesetak što sam skupila da bih imala dokaz, ali ima toga više. Obišla sam cijelu Republiku Srpsku. U Sarajevu sam dobila jednu godinu da radim. Međutim, na prostoru regije Bijeljine bila sam na svim natječajima, ali imam iskustva samo dvije godine. Znači, cjelokupan moj trud se sveo na to da idem na natječaje", prokomentirala je Jelena koliko puta su je odbijali za posao.

"Pokušala sam i na drugim mjestima – u buticima, na recepciji. Ali, obično bi mi, kad  vide kvalifikacije, govorili da sam prekvalificirana pa nisam uspjevala dobiti posao mimo struke", dodala je.

I pored bezuspešne potrage za poslom ne želi otići u inozemstvo, odnosno to joj je posljednja opcija.

"Mogla sam otići u Norvešku, ali zašto da odem negdje ako ovdje mogu pokušati doprinijeti svojoj zajednici, jer to kao čovjek zaslužujem", poručila je.

L.B./izvor: zena.blic.rs
foto: DW labs Incorporated via Shutterstock


natječaj za posaotraženje poslaposao nakon diplomenezaposlenost mladihstudent generacije

Prati nas na Instagramu!