Vodič za brucoše

Traže se studenti od 30-55 godina, 'tipični' Slavonci – punašni, rumeni… Isprdali oglas za posao i to s odličnim razlogom

MojFaks | Karijera, 17.07.2020.Traže se studenti od 30-55 godina, 'tipični' Slavonci – punašni, rumeni… Isprdali oglas za posao i to s odličnim razlogom

Oglasi za poslove redovito su na meti studenata – komentiraju se satnica, radon vrijeme, uvjeti rada, način poslovanja, a rado se dijele i iskustva rada kod poslodavaca. No, s vremena na vrijeme članove studentskih servisa razvesele ‘biseri’ od oglasa koji ih nasmiju, razljute ili angažiraju raspravu.

Jedan takav oglas početkom mjeseca objavio je Studentski servis Osijek. Radi se o angažmanu za potrebe snimanja reklame, a među studentima su pokušali pronaći statiste. Iako posao sam po sebi nije neobičan, kriteriji odabira svakako su bili nesvakidašnji. Posebice kad se studentska populacija uzme u obzir.

"Statiste (muške i ženske) u dobi od cca 30-55 godina starosti koji su 'tipični' Slavonci - dobrodošli su punašniji/e, rumenih obraza, mršavi, visoki, niski...", glasio je jedan dio oglasa objavljen na Facebook stranici Student servisa Osijek.

"Koji baksuzi, student od 30-55 godina…"


Upravo je ovaj dio oglasa izazvao najviše komentara članova osječkog SC-a. Bilo je tu onih koji su ukazali na neodgovarajuće dobno ograničenje od 30 do 55 godina, stanje u državi, ali i činjenicu da postoje vječni studenti koji doista "malo produlje" svoje studiranje.

foto: screenshot, Facebook@Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku

Osim toga, opis "tipičnog" Slavonca također je studente nasmijao i potaknuo na komentare.

"Zbog ovakvih poslova vrijedi još studirati 5 godina", sarkastično se na oglas osvrnuo jedan student.
"Koji baksuzi, studenti od 30-55 godina, jeb** ti državu, haha", komentirao je još jedan kolega.
"Šta je način plaćanja bonovi za veliki ili mali kebab?", zapitao se jedan student ispod oglasa u kojemu nije bila navedena satnica.

S obzirom da pri vrhu oglasa još uvijek ne stoji opaska da se dovoljno studenata prijavilo, kao što to uvijek zaposlencii  ovog Servisa dodaju kad se radna mjesta popune, vjerojatno još uvijek traže zaposlenike.

L.B./foto: arhiva, MojFaks


Student servis OsijekStudentski centar Osijekoglasposaosnimanje reklametipični Slavoncidobno ograničenjevječni studenti


Prati nas na Instagramu!