Vodič za brucoše

Sad je i službeno: Minimalna studentska satnica od 1. siječnja ponovo raste

MojFaks | Karijera, 15.11.2021., Autor: Vanessa K.Dobre vijesti za kraj godine!
Foto: I.P., Mojfaks

S obzirom da raste minimalna plaća u RH, sukladno njoj raste i minimalna satnica za obavljenje studentskih poslova.

Dobre vijesti za sve studente dolaze za kraj godine. S obzirom na stalan porast troškova života, Vlada Republike Hrvatske od 1. siječnja 2022. godine podiže hrvatski "minimalac".


Nakon što smo prenosili vijest da će se od 1. siječnja 2022. godine povećavati minimalna plaća u Hrvatskoj, a sukladno njoj i studentski minimalac, Ministarstvo znanosti i obrazovanja službeno je donijelo odluku u kojoj stoji kako će studenti minimalac porasti s dosadašnjih 26,56 kuna na 29,30 kuna!


Studentska satnica posljednji put je rasla prije točno godinu dana, pa je Cjenik napravljen po sadašnjoj minimalnoj plaći, koji se od Nove godine mora mijenjati. Cijeli cjenik možete pronaći ovdje.


>>>Studentski 'minimalac' ponovo raste! Evo ispod koje se satnice poslodavci neće smjeti spuštati<<<


Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, minimalna studentska satnica obračunava se na način da se minimalna bruto plaća RH podijeli s brojem 160. Kako će hrvatski minimalac sa 3.400 kuna od Nove godine porasti na 3.750 kuna, tako će i minimalna satnica za studentske poslove od 1. siječnja iznositi 29,30 kuna, što je skoro tri kune više nego dosad.
Ministarstvo znanosti i obrazovanjastudentska satnicaminimalacstudentski minimalacrast plaćeNova godina


Prati nas na Instagramu!