Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

To smo čekali: Pokrenuo oglasnik za sve što se nudi i prodaje u studentskim domovima

MojFaks | Karijera, 23.01.2017.To smo čekali: Pokrenuo oglasnik za sve što se nudi i prodaje u studentskim domovima

Internetski oglasnici već su odavno potisnuli one tiskane, a u korak s vremenom idu i studenti. Kao što se vidi po studentskim grupama na Facebooku, studenti uistinu prodaju i kupuju sve i svašta pa je tako jednom zagrebačkom studentu sinula ideja o studentskom oglasniku.

Student druge godine kineziologije u Zagrebu, Marin Škara, osmislio je studentski oglasnik i to kako bi svojim kolegama olakšao život. Na Facebook grupama zagrebačkih studentskih domova stalno se pojavljuju objave u kojima studenti prodaju neki proizvod ili ga pak žele kupiti pa je Marinu došla ideja kako taj cijeli proces ponude i potražnje olakšati.

...Dvoje studenata presudilo letcima iz dućana: njihova stranica nudi najbolji popis sniženja...


"Živim u SD 'Stjepan Radić'  kao i 4000 drugih studenata, a u grupi stalno iskaču neki oglasi koji nude različite stvari, od alkoholnih pića pa do meda. Ako želite vidjeti točno određenu objavu, morate puno tražiti po grupi pa čekati da vam osoba odgovori u inbox i to može biti naporno. Studentski oglasnik koji sam osmislio bi trebao nuditi sve na jednom mjestu i to po kategorijama, ali je i sve vrlo lakše i preglednije jer potencijalni kupci mogu odmah vidjeti broj onoga koji prodaje i kontaktirati ga. Osim toga, smatram da su te grupe zatrpane objavama o prodaji pa ovaj oglasnik ujedno može pomoći da se u grupama koje se odnose na domove, raspravlja o važnim stvarima vezanima za stanare i život u domu", objašnjava Marin.


Izvor: studentski oglasnik

Marinov oglasnik podijeljen je po zagrebačkim domovima pa su tako tu redom SD  "Stjepan Radić", "Cvjetno naselje" te "Dr. Ante Starčević", a korisnik samo treba kliknuti na kategoriju koja ga zanima. Kategorije su vrlo pregledne te se lako snaći, a one su: "Hrana i piće", "Za nju", "Za njega", "Elektronika", "Usluge" i "Ostalo".

Student kaže kako su njegovi prijatelji i poznanici koji se bave prodajom vrlo zainteresirani za oglašavanje svojih proizvoda i usluga na oglasniku, ali se nada da će se glas o njemu brzo doći i do drugih kolega kako bi se njime mogli koristiti.

...'Upecaj stan': inovativni oglasnik za traženje idealnog studentskog smještaja...


Stavljanje oglasa je potpuno besplatno, a ovaj student se nada da će i drugi studenti prepoznati njegovu ideju pa svoj med, vino, rakiju i drugu "robu" preseliti na oglasnik i tako svima olakšati život.

Ivana Petrić
foto: studentskioglasnik.com.hr


Marin Škarastudentski oglasnikoglasnik