Vodič za brucoše

Student, političar i mamac za kolegice: 23-godišnji SDP-ovac Lovro najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj

MojFaks | Karijera, 19.05.2021., Autor: Lidija B.Impresivna studentska i politička karijera. A tek su mu 23 godine.
Foto: screenshot via Facebook/Lovro Lukavečki

'Političari u Hrvatskoj pokazali su koliko (ne)znaju i upravo zato je vrijeme za neke nove klince...'

Lovro Lukavečki najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj. Iako su mu tek 23 godine, ovaj mladi Varaždinac prošle je nedjelje ušao na velika vrata u politiku postavši član Gradskog vijeća Varaždina iz redova SDP-a.


Uz to što ima savršenu političku biografiju, ovaj izvrstan student 5. godine politologije poznat je i kao veliki zavodnik s političke scene, piše Zagorje.com.


>>>[IZBORI 2021] Pitali smo zagrebačke studente za koga će glasati u nedjelju: Evo koga su najčešće spominjali<<<


Kud god dođe, za njim se žene okreću, otkrio nam je jedan njegov prijatelj. Da, Lovro je stvarno zgodan, manekenski tip, sportaš. No, ovaj mladi glavni tajnik koordinacije županijskih savjeta mladih Hrvatske, nema samo fizičke vrline. Sjajan je govornik i vrlo jasno artikulira političke stavove.


"Motivacija u politici mi je uvijek bila ista: želim promjene u sredini u kojoj živim. Kroz svoj angažman želim mlade uključiti u politički život. Mladi jako dobro znaju što hoću i što im treba, kakvo društvo i državu žele i naš glas se mora čuti" rekao je Lovro.


>>>[VIDEO] Najmlađi kandidat za gradonačelnika Zagreba bez dlake na jeziku o protukandidatima, ali i o svojim studentskim danima<<<


U politici, kaže, nema uzora. Zašto?


"Političari u Hrvatskoj pokazali su koliko (ne)znaju i upravo zato je vrijeme za neke nove klince", uvjeren je mladi političar koji je u društvu poznat kao veliki šaljivdžija. Lovro dobro zna da kad nasmiješ ženu, obavio si više od pola posla. No, najbolji savjet koji je čuo u vezi ljepšeg spola nešto je drukčiji. "Jedan stariji gospodin rekao mi je: Nikad nemoj trčati za tramvajem i curama", smije se Lovro. "Šalim se, najbolji savjet je da budem uporan i ne odustajem", ističe mladić pred kojim je gotovo sigurno vrlo ozbiljna politička karijera.


Je li Lovro zauzet, pitanje je koje si postavljaju mnoge cure kad ga vide. Kao pravi političar, Lovro nas je uskratio za taj odgovor jer on dobro zna da je nada ono što pokreće glasače. U njegovom slučaju - glasačice.


izvor: Zagorje.com


SDPLovro LukavečkimladipolitikapolitologijaFPZGgradsko vijećeVaraždinuspješni studentistudenti političari