Vodič za brucoše

20 nevjerojatnih šalabahtera: Za prepisivanje koriste nokte, kosu, dekolte, cipele, satove...

MojFaks | Laganini, 25.10.2021., Autor: Vanessa K.Jeste li koristili koji od ovih trikova?
Foto: screenshot via 9gag.com

Iako to nije čestito ponašanje akademskih građanina, većina studenata ipak ponekad posegne za šalabahterima kako bi lakše položili neke ispite.

Varanje na ispitima, kao i učenje iz skripti, gleda se kao nečasno ponašanje novih budućih akademskih građanina, a i može se kazniti stegovnim postupkom. Iako, svima nam se barem jednom dogodilo da smo si prenatrpali raspored i nećemo stići naučiti neki ispit, ili ga smatramo manje bitnim za našu buduću karijeru. Bilo koji izgovor da smo imali, posezali smo za šalabahterima.


Otkad postoje ispiti, postoji i varanje, stoga studenti svaki dan iznova izmišljaju novije, modernije i inovativnije načine prepisivanja. Uz koronu, studenti su svoja prepisivačka znanja prebacili i online, pa ni ovdje kreativnosti nije bilo kraja.


Načini na koje izrađujemo šalabahtere uvelike ovise o tome kako ćemo se mi najudobnije osjećati da ovaj pothvat uspješno završimo, uz to da nas profesori ne uhvate u nečasnom ponašanju.
Pamćenje jednadžbi ili formula ponekad zna biti teško i naporno. Ova se djevojka originialno sjetila kako imati šalabahter najbliže moguće kako bi se usred ispita mogla podsjetiti formule – a da je pritom modno osvještena – ispod noktiju, na noktima. Uz nju, još je nekoliko studentica originalno iskoristilo svoj modni izričaj za prepisivanje.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Uz spomenuto, žene imaju još nekoliko načina kako najsigurnije prepisati sa šalabahtera, a da im je on u vidokrugu.


Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Varanje na ispitima 200 posto češće – studenti sve kreativniji: Šalabahter na psu, dronovi, savjeti s TikToka... <<<


Balerinke možda jesu obuća koja je ugodna za hodanje, izgledaju elegantno i profinjeno, no, balerinke možemo koristiti i u svrhu prepisivanja.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Svaka osoba s malo duljom ili gušćom kosom ima sreće jer je i kosa dobro mjesto za skrivanje šalabahtera. Sakrijete ga s unutarnje strane i odgovori vam doslovno vise iz glave.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Kosa ne mora nužno biti frčkava. Dovoljno da je gusta i dulja / Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Kupovina ispita: Svaki drugi student smatra da na fakultetu ima korupcije, evo na kojima<<<


Ljetni ispitni rokovi donose svoje čari. Laganijom odjećom koju možemo povlačiti imamo i nova mjesta za skrivanje šalabahtera. Također, koristeći modu i njene trendove, pozicioniranje šalabahtera može biti vrlo strateško – na donji dio cipele, na cijeli print cipele i slično.  


Ljepljenje šalabahtera ispod ljetne odjeće / Foto: screesnshot via 9gag.com


Iako ne znamo kako su ovo izveli, ovaj šalabahter je genijalan! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ionako su tenisice s printovima sada in, pa neka bude i koristan print! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Foto: screesnshot via 9gag.com


S pametnim satovima i pametnim telefonima, došli su i novi načini prepisivanja.


Što vidi profesor / Foto: screesnshot via 9gag.com


Što vidim ja / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ako enmate pametni sat, onda ga napravite pametnim!


Novi pametni sat / Foto: screesnshot via 9gag.com


Hidratacija je bitna, ali točni odgovori na ispitu još su bitniji.


Odgovori na prednjem dijelu etikete / Foto: screesnshot via 9gag.com


Odgovori u unutarnjem dijelu etikete / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ovisno o tome koliko smo okretni u životu, neke ozlijede iziskuju poveće flastere. Ozljeda ne znanja na ispitu također mora imati svoj flaster.


Ne znanje ponekad boli / Foto: screesnshot via 9gag.com


I profesori su jednom bili učenici i studenti i upoznati su sa svim dotadašnjim načinima prepisivanja na ispitu. Stoga, neki od njih se dodatno potrude da nije nikako moguće prepisati sa šalabahterom u prostoriji. Stoga, domišljati studenti su napisali šalabahter izvan predavaonice – na stup ispred prozora.


Gledanje kroz prozor nije zabranjeno! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Uvjereni smo da su upravo neki studenti bili originali izumitelji ove vrste penkala koju smo svi u jednom periodu života htjeli imati.


Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Prepisivanje na ispitima: Studenti otkrili koju metodu najčešće koriste – imate li i vi sve potrebno?<<<


Po pitanju originalnosti i tehnologije, ovaj je domišljati student napravio šalabahter koji može čitati samo spojem crvenog i plavog stakla – 3D. Profesor im je rekao da smiju imati samo jedan papirić sa zapisanim stvarima, Njemu to očito nije bilo dovoljno pa je improvizirao.


Genijalan izum! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Skrivanje šalabahtera u rukavu zasigurno je jedna od najstarijih metoda prepisivanja.


Jedna klasična! / Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Prepisivanje je oblik korupcije, a varalice slave kao 'heroje'? Evo što o prepisivanju kaže bivša predsjednica, a što naši studenti<<<


Još u višim razredima osnovne škole, a potom kroz cijelu srednju školu i fakultet koristimo malo jače kalkulatore koji u sebi već imaju instalirane određene funkcije. No, nemaju funkciju šalabahtera, stoga, studenti na vrlo kreativne načine moraju improvizirati.


Mobitel u poklopcu kalkulatora / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ni ova opcija nije loša / Foto: screesnshot via 9gag.com


Postoje i neki profesori koji od nas ne traže da sve činjenice ili formule učimo napamet. Oni nas uče kako voditi bilješke i pronaći potreban odgovor. No, ako nismo zapisali sve bilješke, nije li onda bolje imati mogućnost "prelistati" knjige i skripte u pdf. formatu?


Listanje bilješki dobiva novo značenje / Foto: screesnshot via 9gag.com


Kako bilo, ako i dalje želite biti čestiti akademski građani, savjetujemo da šalabahtere radite jedino kod kuće, dok učite i kako bi vam koristili za ponavljanje te da ih ne vadite iz torbe pod ispitom. Također podsjećano, ako vas uhvate u ovom zlodjelu, možete završiti i na stegovnom postupku.


izvor: 9gag.com


varanje na ispitimašalabahteriprepisivanjeskriptakako napraviti šalabahternajbolji šalabahterkreativnostpametni satoviobućamjesto za šalabahter


Prati nas na Instagramu!