Vodič za brucoše

[FOTO] 'Akcija: kupiš dva, platiš oba!' Oglas za najam stana za dvije studentice 'zapalio' Facebook

MojFaks | Laganini, 30.09.2021., Autor: Vanessa K.'Ako jedna osoba plati 2600, može li druga gratis?'
Foto: screenshot via Facebook@Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Od najboljih memeova, preko aktualnosti ili samo tržnice na kojoj se nudi sve, 'od igle do lokomotive', Facebook je postao i odlično mjesto za oglašavanje smještaja - kako ponude tako i potražnje.

Iako svaki dan na Facebooku "iskoči" neki novi, interesantan oglas o iznajmljivanju privatnoga smještaja, a često se oglasi za iznajmljivanje stanova ejdnostavo postavljaju i na oglasne ploče u zgradama ili dućanima – jednostavno, napisano rukom, bez slika, bez dugih objašnjenja, samo kontakt za više detalja.


Tako je na popularnoj domaćoj Facebook stranici „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“ nedavno objavljena fotografija ručno napisanog oglasa.


>>>'Tečaj za muškarce' hit među studentima: Uče peglati i kako živjeti bez mame<<<


Matematika je jedini univerzalni jezik na svijetu čije, barem osnove, razumiju svi. U spomenutom oglasu piše: "Iznajmljuje se studenticama dvosobni stan. Dvije sobe posebno, kuhinja, wc, wifi free, po osobi 1300, a po dvije osobe 2600 + plus režije", piše na oglasu uz kontakt broj.
>>>[FOTO] Kad jesenski rokovi pokucaju na vrata: Dečki koji spavaju ispred knjižnice postali HIT<<<


'Akcija, ako kupiš dva, platiš oba'


Kao što je vidljivo, osoba koja iznajmljuje stan, zna osnove matematike, a očito je njihovo znanje zbrajanja inspiriralo mnoge korisnike Facebooka za komentare vezane upravo uz zbrajanje.


"Morel za 3900?", upitao je netko. "More al' + plus režije", odgovara netko drugi. "Meni su komentari najbolji, baš smo duhovit narod", napisala je jedna korisnica.


"Akcija. Ako pozovete u sljedećih 15 minuta, treća studentica za 3900 kn. Ne propustite ovu jedinstvenu ponudu. Pozovite odmah", šali se još jedna korisnica. "oliko onda plaća jedna osoba, ako dvije plaćaju 2600, a jedno od njih je iz Imotskog?", šali se još netko na račun stereotipa o ljudima iz Imotskog.


"Jel' može jedna osoba platit 2600, a druga gratis?", znatiželjna je jedna korisnica. "Akcija, Kupiš dva, platiš oba", napisao je netko. "Di je to? Potaklo me da studiram", pita jedna.


Objava je zasluženo postala viralna, a dosad je sakupila gotovo 150 komentara i oko 2,5 tisuća "lajkova".


Dnevna doza prosječnog Dalmatincanajam stanastudenticamaviralnolaganinizabava


Prati nas na Instagramu!