Vodič za brucoše

Bezbrižno u menzu: Znanstveno dokazano – sretni parovi zajedno se debljaju

MojFaks | Laganini, 01.06.2018.Bezbrižno u menzu: Znanstveno dokazano – sretni parovi zajedno se debljaju

Imate zajednički profil na Facebooku ili Instargame prepune zajedničkih fotografija od kojih se, budimo iskreni, drugima povraća? Ništa od ovoga nije garancija da ste zaista sretni u vašoj vezi. Nešto sasvim drugo otkriva jeste li jedno za drugo ili ne...

Trudite se biti romantični, odlazite na izlete, večerate uz svjetlost svijeća, preskačete predavanja da biste uhvatili dodatnih 15-20 minuta zajedničkog vremena? Sve je to u redu, ali bolje bi bilo da zajedno što ćeše posjećujete menzu. Naime, prema istraživanju znanstvenika s Odsjeka za psihologiju Sjevernog metodističkog Sveučilišta (northers Methodist University) u Dallasu, sretni parovi prepoznaju se po kilama koje su zajedno "natukli"!Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Heath Psychology, a idu u prilog tome da vaša sreća zajedničkim životom raste proporcionalno vašem konfekcijskom broju. U istraživanju je sudjelovalo 169 novopečenih mladenaca koje su podvrgavali raznim mjerenjima tijekom četiri godine. Osim težine (mase) mjerili su i njihov subjektivni osjećaj sreće. Oni koji su za sebe tvrdili da su najsretniji bili su također oni koji su se u tom peridou najviše udebljali.

Razloga za to je više: prilagođavanje prehrambenim navikama partnera (žene koje često počnu konzumirati istu količinu hrane kao i njihovi partneri), osjećaj opuštenosti koji dovodi do malo "slobodnije" konzumacije hrane, uživanje u zajedničkom pripremanju obroka koji uključuju konkretniju hranu, a najčešće i desert i alkohol te često zapuštanje fizičkih aktivnosti i vježbanja (sve češće provođenje slobodnog vremena pred TV-om uz kokice i sladoled).


No, unatoč ovim zaključcima koji bi mogli razveseliti mnoge parove koji su se malo opustili, zdravlje i težina su ipak biti faktori u svačijem životu i nije ih uputno zapostaviti samo zato jer nam je glava u oblacima.

L.B./foto: Shutterstock


zdravljesretni parovidebljanjekilogrami


Prati nas na Instagramu!