Vodič za brucoše

Bit će svega osim cajki: splitska studentska ekipa pokreće 'Radio Kampus'

MojFaks | Laganini, 09.08.2016.Bit će svega osim cajki: splitska studentska ekipa pokreće 'Radio Kampus'

Nakon Zagreba, Rijeke, Osijeka i Dubrovnika, došlo je red i na Splitsko sveučilište koje će početkom akademske godine dobiti studentski radio.

Ekipa iz Udruge 'Studenti za studente - S4S' marljivo je radila kako bi realizirala projekt 'Radio Kampus', radija koji bi bio posvećen studentima, ali i mladima grada Splita.

Na dva natječaja Studentskog zbora Sveučilišta uspjeli su dobiti 60 tisuća kuna, čime im je osiguran solidan start za veliki i ambiciozni projekt koji bi trebao studentskim udrugama, ali i pojedincima, omogućiti veću zastupljenost u medijskom prostoru, piše Slobodna Dalmacija.

Frane Mihalj jedan je od idejnih začetnika, a Ivan Peović budući glavni urednik novog mladenačkog medija, koji je svoje prostorije pronašao na FESB-u, istom mjestu gdje je djelovao ugašeni studentski radio 'Stop FM'. Poručuju da je pokretanja takvog medija, adio svemu što ste do sada slušali!foto: Pixabay

"Ideja se rodila prije dvije godine, gdje drugdje nego za šankom u "O'Hari". Od gašenja Stop FM-a, zaista nismo imali adekvatan medij usmjeren prvenstveno na mlade i studente, s ciljem poticanja njihova aktivizma, koji je kod nas na niskim granama", kaže Frane za Slobodnu.

Mladi imaju milijun i jednu dobru ideju, tvrde naši sugovornici, a ovo će biti prilika da se oslobode i pokažu što mogu i znaju.

"Pružamo im mogućnost da pokažu svoj potencijale, da se njihov glas čuje. Sami će odabrati što će to biti, od davanja komentara na trenutnu situaciju u gradu i zemlji, pokrivanje glazbenih festivala, organiziranje različitih akcija", dodaje Ivan.

Novci od natječaja poslužili su im da nabave opremu, no sada slijedi teži dio - osmišljavanje programa, kvalitetnih emisija i sadržaja.

"Od ponedjeljka do petka imat ćemo centralnu jutarnju emisiju, s informacijama koje trebaju mladima da započnu svoj dan, od studentskih novosti do događaja u gradu, problematike koje mlade zanima, kroz jedan komentar, razgovor i opuštenu priču. Ostatak dana slobodan je za različite tematske sadržaje i specijalizirane sadržaje", objašnjavaju momci koji su zadovoljni dosadašnjim prijavama i idejama. "Ima tu prilično originalnih ideja, takve emisije ne postoje na niti jednom drugom radiju, kao što je geek emisija za sve geekove."

Tu su i prijedlozi da se govori o društvenim igrama, superjunacima i stripovima, videoigrama - ističe Frane koji namjerava otvarati "pikantne" teme u minutama poslije ponoći, u talk showu neformalnog tipa.

Na radiju će se svakoga dana tjedan emitirati različita glazba, ali demantiraju mogućnost puštanja cajki, narodne ili zabavne glazbe, žanrova prilično popularnih kod mladih, jer kako tvrde, ne žele biti komercijalni radio.

"Ma bit će tu rock n' rolla, rnb glazbe, popa, rocka, elektroničke muzike. Imamo šaroliko glazbeno uredništvo koje će kreirati različite glazbene plahtice. Nećemo biti dosadni ljudima i stalno puštatati iste stvari, kao što je to običaj na formatiranim radijima", objašnjava Peović.

"Radio Kampus" moći ćete slušati na mrežnoj stranici www.radiokampus.com.hr.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: screenshot/radiokampus.com.hr


Radio KampusStudenti za studente - S4SSplitFrane MihaljIvan Peović


Prati nas na Instagramu!