Vodič za brucoše

Čestitamo, upali ste na fakultet. Ne, pogriješili smo!: 277 maturanata dobilo mail koji im je srušio snove

MojFaks | Laganini, 27.02.2017.Čestitamo, upali ste na fakultet. Ne, pogriješili smo!: 277 maturanata dobilo mail koji im je srušio snove

Nakon mukotrpnog polaganja državne mature, nakon četiri godine sakupljanja odličnih ocjena, sudjelovanja na natjecanjima, pisanja zadaća, dodatne nastave, instrukcija, napokon prijavljujete željeni fakultet. Stiže pozitivan odgovor – upali ste! Taman kad ste svima rekli, pohvalili se i skakali po sobi 15 minuta – stiže mail: 'Greška. Žao nam je. Niste upali.'

Upravo se ovo dogodilo 277 brucoša koji su se prijavili na Sveučilište Columbia, točnije za studij na Školi javnog zdravstva "Mailman". Kako je izvijestio The New York Times, zbog pogreške nekoga od zaposlenika fakulteta, preko dvije stotine mladih lažno se ponadalo, samo da bi im se, nakon sat vremena od pogrešno poslanog e-maila, srušili svi snovi. Sa sveučilišta još nije stiglo detaljnije objašnjenje kako se i zašto to dogodilo.

Nije potrebno trošiti riječi na razočaranje, tugu, bijes, očaj i zbunjenost nesretnih brucoša koji su u ovih malo više od sat vremena prošli kroz čitav dijapazon emocija: od euforije jer su primljeni na želejni fakultet do nevjerice i suza kad su shvatili da je mail pogrešno poslan.

Email iz noćne more svakog brucoša, a kojeg je poslao zamjenika dekana, glasio je: "Iskreno se ispričavamo zbog ove pogreške u komunikaciji. Cijenimo energiju i entuzijazam koje naši aplikanti unose u proces prijave i silno žalimo što smo ovom pogreškom izazvali stres i zbunjenost među njima."


Ovo je samo jedan u nizu ovakvih promašaja koji se dogodio u posljednjih nekoliko godina. Naime, prošle godine na prestižni Carnegie Mellon "primljeno" je 800 studenata, a isto se dogodilo i na fakultetima Tulane, Fordham i MIT-ju.

L.B./izvor: The New York Times
foto: Pixabay


Sveučilište Columbia277 brucošapogrešan e-mailupis na fakultet


Prati nas na Instagramu!