Vodič za brucoše

Deterdžent, alkohol ili pak djevojka - studenti podijelili s nama 5 stvari koje obavezno nose sa sobom u studentski dom!

MojFaks | Laganini, 04.09.2019.Deterdžent, alkohol ili pak djevojka - studenti podijelili s nama 5 stvari koje obavezno nose sa sobom u studentski dom!

Ako spakirati kofer za neko kratko putovanje ponekad može predstavljati velik problem, kako je onda tek onim studentima koji sve svoje stvari moraju strpati u nekoliko torbi?

Zagrebački Studentski centar još je prošlog tjedna omogućio svojim studentima useljenje u svoje sobe, tako da je seoba u glavni hrvatski grad već lagano krenula. Što je pet krucijalnih stvari koje ćemo prvo pronaći u studentskim koferima, pitali smo studente i dobili nekoliko zanimljivih, a pak jako raznovrsnih odgovora!


Cuga na prvom mjestu


Tonio, student iz Šibenika, toliko nije zabrinut za stvari koje će ponijeti sa sobom da ih se nije mogao ni sjetiti - pet najvežnijih stvari koje nam je naveo kao najbitnije njemu su laptop, odjeća i obuća, kužin (jastuk) i, naravno, alkohol!


"Samo minimalizam" , govori nam Tonio.


Neki pak velik trud ulažu u spremanje svojih kofera – tako je Riječanka Sara kao svoje prioritete navela pet stvari koje nemaju nikakve veze jedni s drugima, a opet svih pet je izuzetno važno imati kod sebe.


Sara je, izgleda, poslušala naš savjet, pa su joj čak tri od pet najvažnijih stvari one koje smo mi savjetovali svim studentima sušilo za kosu, čisti ručnici i 'oprema' za čišćenje! Doduše, sredstva za čišćenje ipak ne nosi sa sobom, ali nam govori kako ih obavezno odmah kupi kad dođe u Zagreb jer ju "soba nikada ne dočeka čista!"


Druge dvije stvari, kišobran i kabel za ethernet, vjerojatno su prve stvari koje bi većina zaboravila.


Tehnologija ili djevojka?


I dok je nekima torba puna deterdženata i spužvica, studentu Luki iz Čeljeva najbitniji su novčanik, slušalice, laptop, mobitel i, ni manje ni više nego, njegova djevojka.

"Djevojka je ipak na prvom mjestu", nasmijao nas je s odgovorom Luka.


Bilo kako bilo, sva tri studenta svakako su u pravu, a kome više vi naginjete, odgovorite u anonimnoj anketi ispod koju smo pripremili za vas!


P.H.

Foto: freepik @rawpixel.comstudentski dompet najvažnijih stvarialkoholdjevojkastudenti


Prati nas na Instagramu!