Vodič za brucoše

'Doma je lijepo, ali svugdje je ljepše': evo zašto ćete požaliti što ste otišli kući ovih blagdana

MojFaks | Laganini, 21.12.2016.'Doma je lijepo, ali svugdje je ljepše': evo zašto ćete požaliti što ste otišli kući ovih blagdana

Ne govore ljudi bez razloga da 'kuća ima rogove' i da 'kod kuće nemaš što raditi jer te tamo svi poznaju'. To najbolje iskuse studenti koji studiraju u drugim gradovima pa se za blagdane vrate kući.

Iskreno govoreći nema ništa bolje od toplog doma te susreta s obitelji nakon što ih nismo vidjeli barem mjesec dana jer studiramo u drugom gradu, ali to uzbuđenje brzo splasne nakon što se podsjetimo koliko nas neke stvari izluđuju.

Dolaskom doma za blagdane vidimo da naši roditelji i dalje prate Lud zbunjen normalan, i dalje gruntaju jer nismo odmah oprali šalicu od kave i slično pa jedva čekamo da Božić prođe kako bismo se vratili našoj rutini u privatnosti.

Naravno, nije sve tako loše i malo karikiramo, ali ovako će nam svima proći bezbolnije povratak kući jer neki od nas će to i zažaliti, evo zašto:


* Privatnost postaje ravna nuli i svi pitaju "Gdje ideš/S kim ideš/Zašto toliko piješ" i slične stvari...#PustiteNasSMirom.
* Suzdržavamo se često da rodbini ne odbrusimo nešto vrlo bezobrazno na njihovo pitanje koje se vrti u krug svakih blagdana, a to je: "Što ti možeš sve raditi nakon faksa?". Realno, što ih briga?
* Moramo priznati frendovima iz srednje i osnovne da još uvijek nemamo ozbiljnu vezu, ali redovito imamo 'Netflix and chill' samo s Netflixom.
* Objašnjavanje novih pojmova obitelji je uvijek iscrpljujuće još pogotovo kada znamo da ne kuže ništa #lol.
* Pretvaramo se da nam je drago što smo sreli neke ljude iz srednje iako ih hejtamo iz dubine duše. Kako bi trebali voljeti Anu koja nam je kroz cijelu srednju krala dečke i još nam iza leđa pričala da imamo dupe veće od trokrilnog ormara.
* Ponovno se suzdržavamo da totalno ne popljujemo političku orijentaciju i uvjerenja naše rodbine.
* Nedostaje nam naša ekipa s faksa.
* Moramo zapravo sjesti za stol i jesti, a ne se zavaliti u krevet pa plahtu totalno uflekati špagetima baš poput stolnjaka.
* Uvijek zaboravimo nešto prijeko potrebno u domu ili u stanu.
* Obitelj nas totalno sve krivo razumije kao da govorimo neku kombinaciju klingonskog jezika i bednjanskog dijalekta.
* Stalno si postavljamo pitanje: "Dobro, čime da skratim dosadu?"
* No, na kraju se naviknemo i ne želimo nazad na faks (šalimo se, to rijetko kome padne napamet).
Ivana Petrić
foto: Shutterstock


zažalitiići doma za blagdaneblagdani


Prati nas na Instagramu!