Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

FER-ovci više nisu sramežljivi: Dižu se virtualne ruke, pišu se komentari – njima baš ide online nastava

MojFaks | Laganini, 31.03.2020.FER-ovci više nisu sramežljivi: Dižu se virtualne ruke, pišu se komentari – njima baš ide online nastava

Ušli smo u treći tjedan kako se nastave na svim Sveučilištima u Hrvatskoj preselila u online sferu. I dok nam je nekad rano buđenje i odlazak na predavanje bio teret, sada je to buđenje 5 minuta do početka predavanja i sposobnost brzinskog kuhanja kave i umivanja.

Svaki fakultet ima drugačije metode održavanja online nastave, a pristup ovisi i o profesoru. Pojedini koriste Google Classroom, neki sustav LMS ili Omegu, a predavanja mogu biti prezentacije, video forme ili nešto treće. 


...Provjerili smo kako studenti 'slušaju' predavanja od kuće: Materijali su tu, ali što je s praksom?...


I dok smo prije dva tjedna iz razgovora sa studentima različitih fakulteta saznali kako se svi još uvijek privikavaju na novi oblik nastave i organiziranja učenja, danas već možemo uočiti da, bar za profesore, ovaj oblik predavanja ima prednosti. Naročito u ubijanju one tišine kada profesor postavi pitanje – a glasa od prisutnih studenata nigdje.
 
Dobro, ni sada nema glasa, ali profesorica s Fakulteta elektrotehnike i računarstva kaže da sada studenti bar pišu u komentarima. Izgleda da je tastatura svima jača strana. 

...Medicinari bez nje, drugima odgođena ili preseljena: Evo kako se snalaze studenti koji online osim štrebanja odrađuju i PRAKSU...


Na Facebook stranici FER-a objavljen je kratki isječak s predavanja Signali i sustavi koje je  održala doc. dr. sc. Ana Sović Kržić koristeći platformu Zoom. FER-ovci su se pokazali kao manje sramežljivi i jako aktivni u dizanju virtualnih ruku. U jednoj sekundi profesorica je možda pomislila da je izgubila pažnju studenata – ali oni su pomno pratili nastavu, sudeći bar po aktivnim komentarima. 

...Najbolji memeovi koji sprdaju nastavu od kuće: Medicina, agronomija, psihologija... SVI SU TOP!...


Kako izgleda nastava na FER-u, pogledajte u videu ispod.


A.Z.
foto:Shutterstock By Who is Danny


studentionline nastavaFERZoom