Vodič za brucoše

[FOTO] 22-godišnji student na ruku tetovirao COVID potvrdu: 'Htio sam biti drugačiji od drugih'

MojFaks | Laganini, prije 4 dana, Autor: Vanessa K.A što kada mu istekne?
Foto: screenshot via Instagram@gabrielepellerone

Ova će COVID potvrda trajati dulje od godine dana...

Svi koji posjeduju propusnicu, znaju kako je to: ulaziš u Poštu? Vadi mobitel. Ideš u klub? Propusnica. Ovom je studentu možda dosadilo stalno vađenje mobitela/printane propusnice… pa sada kad ulazi u lokal ili prostor u kojemu je potvrda obavezna, samo podigne rukav.


Naime, talijanski student Andrea Colonetta ljetos je postao senzacija na internetu, nakon što je na TikToku i Instagramu ponosno pokazao svoju novu tetovažu – QR kod EU digitalne COVID potvrde tetovirane na unutarnjem dijelu lijeve ruke.


>>>[VIDEO] Zbog svađe s dečkom, svojim se Golfom zabila u njegov BMW – više puta<<<


Nije mu dugo trebalo da dođe do dovoljno velike popularnosti da ga zamijete i mediji, kojima je naglasio da je dobio obje doze. U Italiji, kao i kod nas, postoje mjere koje traže predočenje propusnica od svojih građana za ulazak u određene objekte ili na određena mjesta. Njihov Green Pass svojevrsna je talijanska verzija klasične EU digitalne COVID potvrde.


Foto: screenshot via Instagram@gabrielepellerone


Colonetta je dao izjavu za njihove lokalne novine, Corriere della Calabria, o motivima za ovu tetovažu. "Ovo je sigurno nešto posebno, htio sam biti drugačiji od drugih", izjavio je. Naravno da je internet ubrzo "napravio svoje" pa su ovaj mladić i njegova tetovaža poslali viralni hit, no, kako kaže, njegovi roditelji nisu bili zadovoljni izborom uzorka za tetoviranje.


>>>Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave<<<


S druge strane, na Instagram profilu tattoo artista koji ga je i tetovirao ipak stoji drugačije objašnjenje iza njegove odluke. "Tetovirani Green Pass je uspio, a činio se kao šala", stoji u opisu pod fotografijom. "Ovo je ironičan način prisjećanja na razdoblje totalne zbunjenosti, trenutak koji će zauvijek ostati neizbrisiv, i za mene i za njega. Hvala svima", piše u opisu fotografije.  Ljetos su društvenim mrežama kružili i video-isječci i fotografije kojima Andrea pokazuje da tetovaža doista "prolazi" kao potvrda, pa, nakon što ju skeniraju na ulazima lokala i restorana, dobije zeleno svjetlo za ulazak te se normalno kreće uokolo pomoću nje.


Andrea ColonettaCOVID propusnicatetovaža propusniceviralnoQR kod


Prati nas na Instagramu!