Vodič za brucoše

Nakon dva žetona odjeća i dalje mokra: Zašto studenti sa Šare rublje moraju sušiti u sobama?

MojFaks | Laganini, 15.09.2017.Nakon dva žetona odjeća i dalje mokra: Zašto studenti sa Šare rublje moraju sušiti u sobama?

U studentskim domovima studenti svoje rublje peru u perilicama u 'vešeraju' gdje ga mogu odmah i osušiti u sušilici. Za to imaju žetone, a čini se da studenti iz zagrebačkog doma dr. Ante Starčević, kolokvijalno poznatiji kao 'Šara', muku muče sa sušilicom pa veš moraju sušiti u sobama.

Da je sušilica na Šari beskorisna pokazuje fotografija stanara doma na kojoj se vidi da studenti moraju rublje sušiti u sobi. Kako to izgleda kad to radi njegov cimer, pokazao je drugim kolegama student uz komentar "Kad cimer suši robu nakon dva žetona za sušenje. Suho za ormar". Iz fotografije je jasno da se cijela soba pretvorila u veliko, improvizirano sušilo.


U studentski dom Šara stane 1237 studenata, a sušilice slabo suše odjeću... foto: arhiva MojFaks/M. Trbuščić

Budući da je cijela soba zakrčena odjećom, postavlja se pitanje hoće li sušilice u skorije vrijeme krenuti raditi ono za što su namijenjene – sušiti rublje stanara. U komentarima pod fotografijom pronašlo se i onih koji su živjeli u nekoliko domova pa mogu usporediti kvalitetu sušilica koje su, čini se, u domu Cvjetno naselje kvalitetnije. Kolege također stanarima savjetuju da se požale upravitelju.

...[VIDEO] Sam svoj majstor: Student sa Save kolegama pokazao kako napraviti improvizirano sušilo za veš...


...40 stupnjeva u hladu: Ovako se popravlja ventilator na studentski način...


"Sušilice na Šari su za bacanje para. Ne osuše ništa, ali su zato na Cvjetnom vrh. Žalite se upravitelju da nabave nove", komentirala je studentica M.K.


Izvor/foto: Facebook@Šara - studentski dom dr. Ante Starčević/A. Medić

Hoće li studenti pokazati nezadovoljstvo time što im se soba zbog loših sušilica pretvorila u vešeraj ili ne – pokazat će vrijeme, ali bilo bi u redu da u domu koji ima smještajne kapacitete za 1237 studenata postoje ispravne sušilice.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Šara - studentski dom dr. Ante Starčević/A. Medić


Šarasušilicastudentski dom dr. Ante Starčevićrubljeodjećavešvešeraj


Prati nas na Instagramu!