Vodič za brucoše

I oni su bili studenti! HIT izjava ministra Marića – tadašnjeg apsolventa – o cijenama na Dolcu: 'Sestra plaća pa mi nije skupo'

MojFaks | Laganini, 25.03.2021., Autor: Lidija B.Osim što se izvukao od plaćanja računa, taj dan nije ni kuhao...
Foto: edit, screenshot via dnevnik.hr, HRT

I ministri su nekad bili studenti kojima su ponekad drugi kupovali 'špeceraj'.

Zdravko Marić aktualni je ministar financija i potpredsjednik Vlade RH. Rođen je 1977. godine u Slavonskome Brodu, diplomu je stekao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine, a nakon toga ovjenčao se i titulom doktora znanosti.


Ako vam je ostao u sjećanju kao ministar zbog čije se porezne reforme mladima u kolovozu ove godine smiješi povrat poreza viši no ikad dosad, također ste ga sigurno upamtili i zbog fotografije u "majici na mišiće" prilikom cijepljena, koje su obišle sve domaće, ali i strane utjecajne medije te zaludile žene diljem svijeta.
No, prva stepenica karijere uvijek počinje odabirom fakulteta koji udara pečat odgovoru na pitanje "Što ću biti kad odrastem?".


I ministar Marić bio je student, a samim time i muku mučio s prenatrpanim rasporedom, mnoštvom obaveza, žongliranjem društvenog i privatnog života s polaganjem ispita, ali i financiranjem svakodnevnih, životnih troškova.


Apsolvent davne 2000. švrljao po Dolcu


U arhivskoj snimci HRT-a, snimljenoj baš u godini njegovog diplomiranja, "uhvaćen" je ministar, tada student, u pohodu na najpoznatiju zagrebačku tržnicu – Dolac. S obzirom da je aktualni ministar mlad, od današnjeg izgleda odskače jedino kojim kilogramom manje, ali i nervozom prilikom javnog nastupa koja je, za razliku od danas, u arhivskoj snimci opipljiva.


>>>[VIDEO] Poštenje se isplati! Studentica vratila laptop zastupnici Orešković i dobila novčanu nagradu: Evo na što će je potrošiti<<<


No, pitanje reporterke nije ga omelo da se i našali. Naime, na upit o tome kakve su cijene robe koja se nudi na ovoj tržnici, kratko je uz smiješak odgovorio: "Dobre." U pokušaju da dalje elaborira svoje mišljenje dodao je: "Nisu loše."


Kako bi konkretizirala, a pokazalo se i dobila legendarnu izjavu, reporterka je ponovo pitala: "Jesu li skupe?"


"Pa ne znam, sestra plaća pa mi nije tak' skupo", odgovorio je apsolvent Marić.


Dalje doznajemo da tadašnji student ekonomije, osim što se izvukao od plaćanja računa, neće ni kuhati taj dan. Fokus razgovora seli se na Zdravkovu sestru Ljiljanu koja je taj dan pripremala ručak, kako kaže, najvjerojatnije "neki umak s gljivama i piletinom".


Zdravko Marićministar financijapotpredsjednik Vlade RHDolacarhivska snimkaračunplaćanjeapsolvent ekonomije