Vodič za brucoše

Bitan je glavni sastojak: Ovaj kolač je najpopularniji u zagrebačkim menzama

MojFaks | Laganini, 09.01.2018.Bitan je glavni sastojak: Ovaj kolač je najpopularniji u zagrebačkim menzama

Desert je doslovno šećer na kraju svakog finog ručka, a ista stvar je i s obrokom u menzi. On jednostavno nije potpun bez nekog kolača. Iako je ponuda u zagrebačkim menzama raznovrsna (posebice u 'slasti' na Cvjetnom), jedan od njih studenti najslađe i najčešće biraju.

Opjevani tartarski umak iz zagrebačke menze je upravo dobio konkurenciju jer smo saznali što to još studenti jako vole klopati u kantini. Pitali smo zagrebačke studente koji im je omiljeni kolač iz menze, a premda su odgovori bili različiti, kokosove kocke su zasjele na slatki pobjednički tron.


Neki od kolača iz ponude u slastičarnici u caffe baru "Cvjetno"... foto: arhiva MojFaks

Omiljeni kolač zagrebačkih studenata su očito kolači s kokosom jer osim kocki, spomenut je i kokosov san kao studentima drag kolač. Također, među studentima omiljeni su još i ledeni vjetar, berliner, mađarica, ali i pite od jabuke ili sira.


Ding ding ding, imamo pobjednika! ...foto: privatna arhiva

Jedan student je čak i fotkao okruglu kokos kocku (koja je zapravo kokos kuglica) koju je upravo jeo u restoranu Stjepan Radić. Zbog odgovora studenata zaključili smo da studenti vole kokos, kokos i još malo kokosa.

...Donosimo najdetaljniji meni iz novootvorene slaste: Evo koliko ćete platiti deserte na Cvjetnom...


...Student se zaljubio u ovaj umak iz SC-a: 'Nijedan mu nije ni blizu'...


Ivana Petrić
foto: arhiva/MojFaks


kolačkolači iz menzemenzakokos


Prati nas na Instagramu!