Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Je li moguće? Student napravio aplikaciju za dilanje droge koja se mogla slobodno skinuti

MojFaks | Laganini, 21.02.2019.Je li moguće? Student napravio aplikaciju za dilanje droge koja se mogla slobodno skinuti

Ne može se poreći da studenti nisu dovitljivi i maštoviti. Neki su čak toliko kreativni i nonšalantni da su se čak dosjetili osmisliti aplikaciju za prodaju droge, poput kalifornijskog studenta kojeg čekaju gadne optužbe i zatvorska kazna. Najgore u cijeloj priči je to što se ta 'diler' aplikacija nalazila neko vrijeme za skinuti na Apple Storeu.

Collin Riley Howard, student sa Sveučilišta Kalifornija Santa Cruz napravio je 'Banana Plug' – aplikaciju za prodaju droge. Zbog toga sada ima velikih problema i čeka ga zatvor. Preko njegove aplikacije prodavale su se različite teške droge poput "kristalnog metha" (metamfetamina), kokaina, MDMA-a, gljiva i dr.

Izvor: FreePik

Student živi u gradu Sunnyvale u Kaliforniji, ima 18 godina te je sada glavna meta državnog odvjetništva za sjeverni dio Kalifornije. 'Banana Plug' aplikacija koju se donedavno moglo naći na Apple Storeu dopuštala je korisnicima da odigraju igru te da kupe drogu. Aplikacija je vjerojatno dobila ime po 'Banana Slugu' – maskoti sveučilišta. Lokalnim istražiteljima student je zapeo za oko nakon što je zidove na fakultetu oblijepio posterima o svojoj ilegalnoj aktivnosti.


U službenoj izjavi policija je iznijela i korake kako su došli do Collina. Prijavili su se na aplikaciju nakon što su zamijetili postere te su "naručili" marihuanu i kokain. U vezi kupovine droge sa studentom su komunicirali preko Snapchata. Policajac u civilu je drogu kupio te nastavio komunikaciju s 18-godišnjakom preko Snapchata kako bi kupio još. Uhićen je kada je policajcu posljednji put prodao drogu. Policajac se sa studentom našao četiri puta i kupio više od pet grama metamfetamina.

Izvor: Unsplash

Za studenta uskoro slijedi izricanje kazne, a s druge strane, trebao bi dobiti nagradu za luzera godine.

autor: MojFaks
izvor: geek.com
foto: Unsplash


aplikacijastudentiprodavanje drogedrogadilanje droge