Vodič za brucoše

Profesor sa Sveučilišta u Rijeci traži krivca: Urnebesni obrazac za evaluaciju kakav još niste vidjeli

MojFaks | Laganini, 21.03.2018.Profesor sa Sveučilišta u Rijeci traži krivca: Urnebesni obrazac za evaluaciju kakav još niste vidjeli

Ocjenjivanje kvalitete nastave odvija se na kraju svakog semestra kako bi studenti ocijenili pojedini kolegij, profesora te samo izvođenje nastave. Studenti ocjenjivanje nastave jedva dočekaju kako bi mogli dati svoj sud o predavanjima, a prije nekoliko godina na Sveučilištu u Rijeci jedan upitnik o nastavi nasmijao je studente.

U bespućima interneta je zaista moguće sve pronaći pa smo tako mi naišli na jednu vrlo zanimljivu fotografiju navodnog upitnika u vezi kvalitete nastave na Odsjeku za politehniku Filozofskog fakulteta u Rijeci za izborni kolegij "Osnove umjetne inteligencije". Predmet je u to vrijeme predavao profesor Gordan Đ., a premda je riječ o ocjenjivanju iz 2008., moramo primijetiti da se upitniku studenti mogu nasmijati i danas.


Izvor: imgur.com

On počinje uobičajenim pitanjima koja se odnose na dolazak na nastavu, zanimljivost predavanja te generalno o kvaliteti predavanja. No, pred kraj upitnika slijedi vrlo neobično pitanje kao i napomena. Deveto pitanje glasi: "Jeste li upravo vi poslali lažni e-mail o odgađanju nastave ili znate tko je to učinio?", a ponuđeni odgovori su:

a) jesam, ja sam to učinio i tko mi što može

b) nisam ja, ali znam tko je, pa kao da jesam

c) nisam ja, bio je netko drugi, ali nemam pojma tko

d) nisam ja, ali recite ime i ja ću mu zavrnuti vratom


Izvor: imgur.com

Na kraju upitnika, u napomeni, stoji: "Ukoliko ste na 9. pitanje zaokružili a) ili b), upišite razgovijetno vaše ime na crtu (ukoliko imate dovoljno hrabrosti za to)". Moramo priznati da je nama urnebesna profesorova metoda saznavanja koji student stoji iza slanja lažnog maila, ali nam je malo nejasno kakvo je to razgovijetno pisanje. Iskreno, nadamo se da je profesor našao svog krivca.

...Kad ti predaje legenda: Profesorica s Filozofskog nasmijala studente porukom na kabinetu...


...Za ovu iskaznicu još niste čuli: Htjela kupiti iksicu pa se osramotila...


...'Osmijeh to go' na vratima kabineta: Profesor sa zagrebačke Ekonomije razveselio studente ovom porukom...


Ivana Petrić
foto: Ilustracija/smotra.uniri.hr/Pixlr


ocjenjivanje nastavepredavanjakvaliteta nastaveurnebesno


Prati nas na Instagramu!