Vodič za brucoše

Kad je prekasno, a kad nije prerano početi učiti za JESENSKE rokove? Studenti otkrivaju kad je pravo vrijeme!

MojFaks | Laganini, 14.08.2020.Kad je prekasno, a kad nije prerano početi učiti za JESENSKE rokove? Studenti otkrivaju kad je pravo vrijeme!

Rujan, omraženi mjesec za sve studente koji su ostavili ispite za jesenske rokove. Jeste li već počeli učiti ili čekate onaj dan prije ispita? Provjerite kad kolege kreću s učenjem za jesen...

Ljeto je u punom jeku, no ne zadugo – bliži se rujan, jesenji mjesec s kojim stižu i jesenski ispitni rokovi. Omraženi mjesec među studentima koji ih nehotice vraća fakultetskim obvezama nakon poduže ljetne pauze. Iako većina studenata nastoji položiti sve ispite u ljetnim rokovima kako bi uživali u bezbrižnom ljetu, dio njih ostavlja ispite i obveze za jesenske rokove. S obzirom na to da se za rujanske ispite valja pripremiti adekvatno i na vrijeme, zanimalo nas je kada je najidealnije vrijeme za početi učiti.


Također, uzmimo u obzir da je učenje u ljetnim mjesecima prava noćna mora jer, osim što vladaju nesnosne vrućine i žega koja studentima nije nimalo olakotna okolnost, dio ekipe bezbrižno uživa u ljetnim danima, a vi za to vrijeme morate učiti. Priznajemo, nije vam nimalo lako!

Foto: Shutterstock

No, jeste li već počeli s učenjem za nadolazeće ispite, otkrili ste nam u odgovorima na našem Instagram profilu gdje smo vas pitali – „Kad počinjete s učenjem za jesenske rokove?“.

Ako vi pomičete rok za učenje, ne pomiču se i rokovi ispita


Oni koji situaciju shvaćaju krajnje ozbiljnom, počeli su s učenjem još prije 2 tjedna odnosno početkom kolovoza. Nekolicina je počela učiti prije tjedan dana, a poneki su ovih dana započeli učenje. „Već počela laganini“, jedan je od komentara.

Pojedinci su krenuli upravo – danas!


Neki su pak u vrlo dobrom naumu kretali višeput. „Već 2 tjedna krećem, prošla tek 2 predavanja od 15“, priznaje jedna studentica.  Na sličnom su putu i oni studenti koji su „već trebali“ početi učiti, a prepreke na putu su brojne (ljeto je varljivo). Pomicanje rokova za učenje nije stran pojam studentima, a svjesni smo da se, nažalost, rokovi ispita samilosno neće prolongirati, stoga je nekoliko studenata odgovorilo i ovako. „S 1.8. prebacio na 15.8.“, „Krećem nakon ove epizode...“, „Krećem sljedeći tjedan“ i tako unedogled.

Foto: Shutterstock

Krećem od sutra! Časna riječ.


Oni optimistični kreću „sutra“, a kako kaže stara kineska poslovica: „Današnju hranu pojedi danas; brigu o sutrašnjem poslu ostavi za sutra“.

Kampanjci još malo uživaju u ljetu i ne zamaraju se skorašnjim ispitima pa oni flegmatično odgovaraju da s učenjem kreću – dan prije ispita. Neki krenu tjedan dana prije ispita, neki samo 2 dana prije ispita, a neki nikad.


No, kako bilo, i bez obzira na dan i vrijeme kad ste krenuli s učenjem za jesenske ispitne rokove, želimo vam puno sreće s učenjem, a uskoro i s polaganjem ispita. Ne brinite ako ste krenuli danas i mislite da je prekasno, ima onih koji kreću tek – sutra.

V.S.
Foto: Shutterstock by Katsiaryna Pakhomavajesenki rokovijesenispitirujanrokovistudentiučenjekampanjci


Prati nas na Instagramu!