Vodič za brucoše

Kako izgleda život studenta dan prije ispita i na dan ispita? Stvarne fotke ove cure govore više od riječi... FOTO

MojFaks | Laganini, 12.02.2020., Autor: V.S.Foto: / Privatna arhiva

Dan prije ispita ispunjen je nervozom, tremom i propitkivanju vlastitoga znanja, a dan ispita je sve navedeno samo 5 puta gore. No, provjerite kako izgleda tipičan student dan prije ispita i na dan ispita...

Dan prije ispita jedan je od gorih dana u pripremanju ispita. Znate da vam ne preostaje više puno vremena, a i odugovlačenja više ne dolaze u obzir. Studenti su taj dan obično u pravom kaosu (vjerojatno je tako i preostale dane u fazi učenja). Ne znate gdje biste sami sa sobom; lista organizacije pada u vodu jer više ni ne znate ima li smisla ponavljati, ili još malo učiti? A možda i ne učiti? Pokazujemo kako izgleda dan studenta dan prije ispita i onaj dan nakon - veliki dan ispita. Pogledajte kako točno to izgleda, a vjerujemo da će se većina poistovjetiti.


Dan prije ispita...


Barem ste se jednom u danu pronašli u ovoj pozi. Plačete li? Ne možete više? Rastežete se? Ma 'ko će ga znati. Sasvim je svejedno, znamo da jad i tuga u tim trenucima prevladavaju. 

foto: privatna arhiva

Dobro, a što je s outfitom? Pidžama ili neka udobna trenirka u kojoj ste već 3 dana u komadu sastavni je dio 'klošarskog' studentskog stila u to doba. Šaljemo unaprijed isprike svim tetama u dućanu te svim prolaznicima koji nas vide u ovim izdanjima. Na čelu nam vjerojatno i piše – UČIMO!Bez termo čarapa/šlapica nema učenja. Ugodnost i udobnost je na prvome mjestu. A što ove knjige rade na podu? Vjerojatno je ovo bilo najpogodnije mjesto za učenje u tom trenu.Djevojke, je li vam ovo poznato? Neoprana kosa 5 dana, svezana u punđu koja više nije ni navrh glave već savinuta u stranu, pramenovi strše na sve strane svijeta. Čekaj, vidi li se tu i pokoja sijeda?! Tko to tamo uč...spava?! Spavate li mirno, još uvijek nenaučena gradiva i poglavlja knjiga? ...'Ponavljala sam gradivo u noćnom klubu': Evo što se dogodi kad izađeš van dva dana prije ispita...


...Woke up like this ili tip-top dotjerivanje i šminkanje: A kakvi vi izlazite na ispite i utječe li to na ocjenu?...


Nastavak priče je očekivan... Niste danas sve stigli, ali nema veze, sutra ćete. Imate još točno 3 sata prije početka ispita. Okej, to je taman vremena da se naspavate, doručkujete, popijete kavu, ponovite gradivo, odgovorite na poruke bližnjih jer vam svi od ranog jutra žele sreću, pripremite stvari za ispit, upakirate sve kemijske olovke koje imate, za svaku sigurnost uzmete svo gradivo sa sobom na ispit... Uff, toliko toga! Jeste li zaboravili da ste još uvijek u onoj pidžami ili trenirci koju nosite već sad 4. dan zaredom? Naravno, još se morate i urediti da izgledate 'normalno'. Kako sve stići, a ne zakasniti?!


Dan ispita...


Zaboravite pidžamu, ja sam danas sasvim druga i nova osoba. 'Klošarski' outfit zamijenili ste uglađenim stilom nabacivši pristojnu košulju i ostatak dolične odjeće. Konačno ste i oprale kosu. Ona je sada konačno poprimila normalan i životan oblik, ne izgleda umorno, već uglađeno i, prema fotografiji, blago nakovrčano. Valja se i potruditi za taj ispit, jel' tako? Okej, nabacile ste i ruž. Ipak je važno izgledati dotjerano te ostaviti dobar dojam. Na kraju krajeva, sigurno se i bolje osjećate. Ako ispit padnete, past ćete sa stilom - stara uzrečica svih studenata. Šlapice i termo čarape zamijenili ste uobičajenom obućom. Bilo je i vrijeme! Spremili ste sve potrebno za ispit, uključujući sve kemijske olovke koje će vam biti potrebne za pisanje ispita i možete krenuti... 3, 2, 1 - sad! 
Sad kad ste napokon spremni, dotjerani i uredni, kako se ipak osjećate 10 minuta prije ispita? Uprizoreno u ovoj fotografiji, čini nam se da je pobjedonosna ona rečenica: "Ima rokova!"P.S. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna.

...Dotak'o sam dno života: Ovo je must-have playlista očajnika za sezonu rokova i učenja – pronaći ćete se u ovim stihovima 100%...


Foto: privatna arhiva


učenjeispitni rokovirokovikaosdan prije ispitana dan ispita


Prati nas na Instagramu!