Vodič za brucoše

Kako je riječki SC postao Grinch: Božićni ukrasi i lampice su blagdanski 'must have', ali ne i u ovom domu

MojFaks | Laganini, 07.12.2020., Autor: Anja Z.Kako je riječki SC postao Grinch: Božićni ukrasi i lampice su blagdanski 'must have', ali ne i u ovom domu

Blagdanska atmosfera krenula je po studentskim sobama, kada već zvanični Advent na trgovima hrvatskih gradova izostaje u onom poznatom obliku, gunguli i blagdanskim miomirisima.

Već godinama, mnogi studenti koji blagdansko razdoblje provode ostajući u domu i studentskoj sobi, na sve načine pokušavaju nadomjestiti atmosferu koja bi vladala da su kod kuće. Neki će i otići u posjetu roditeljima, ali s obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom i strah od mogućeg prijenosa virusa na starije članove obitelji, studenti se možda odluče i za "solo" blagdane u domu. Kako onda nadomjestiti onu pravu atmosferu? 

...Zavirite u ČAROBNU sobu studentica sa Save: Napravile božićni ugođaj koji mami uzdahe (i na koji smo malo ljubomorni) FOTO...


Božićni ukrasi i lampice su blagdanski "must have", ali ne i u domu?


Kao jedan od najdjelotvornijih načina pokazuje se opskrba lampicama, malim borovima, biranjem ukrasa i kićenjem nekoliko kvadratnih metara studentske sobe. Naravno, ni mogućnost kuhanog vina i ispijanja doze koja te taman ugrije oko srca, nije loša stvar, naročito u ovoj pomalo sumornijoj godini.

I dok smo pisali kako su zagrebački domovi zadobili blagdansko ruho, nakon što su paviljoni dobili borove, a pojedine sobe pravi light-show, studenti u riječkim domovima čini se da će ustati uskraćeni za taj luksuz.

Naime, u grupi na Facebooku "Studentski dom Kampus Rijeka 2020/2021", student je objavio e-mail uprave Studentskog centra, u kojemu upozoravaju studente da božićne lampice mogu biti velika opasnost te da se ne smiju koristiti trošila električne energije koja nisu u vlasništvu Studentskog centra Rijeka, među koja se ubrajaju i božićne lampice.  


Mnogi studenti nakon objave e-maila u grupi, prozvali su riječki Studentski centar Grinchom, a pojedini su se osvrnuli na situaciju u zagrebačkim domovima. 


"U Zagrebu se ljudi krijumčare kroz studentske domove, a mi ne smijemo lampice imati upaljene", jedan je od komentara. Sudeći po striktnim pravilima lampice na baterije su jedino rješenje postojećeg problema.

foto: Pixabay @ErikaWittlieb


lampiceukrašavanje sobeStudentski centar RijekaStudentski centar ZagrebAdvent


Prati nas na Instagramu!