Vodič za brucoše

OMG! Karaoke, svinje, avioni i nepoznate djevojke: Ovako studenti dočekuju Novu i provode najluđu noć u godini

MojFaks | Laganini, 31.12.2019.OMG! Karaoke, svinje, avioni i nepoznate djevojke: Ovako studenti dočekuju Novu i provode najluđu noć u godini

Već danima svi smo u blagdanskom raspoloženju. Imamo osjećaj da početkom jedanaestog mjeseca glava otkazuje poslušnost, a tijelo diktira svoj tempo koji uključuje mnogo slastica, sarmica i kuhanoga vina. Valjda izvode neke pripreme za tu posebnu večer.

Večeras ćemo kao i prethodnih godina ispratiti staru, a dočekati novu 2020. godinu koja je i prijestupna. To znači da ćete sada trebati ispuniti sve one stvari s liste koje ste si obećali napraviti prijestupne godine. Kako nam ono što nas čeka sljedeće godine ne bi teško palo, odlučili smo se s nekoliko kolega prisjetiti zašto volimo dočeke. 

Par studentica i studenata podijelilo je s nama dogodovštine koje se uvijek mogu opravdati sa "slavili smo Novu godinu", pa čak i kada istraumatizirate susjedine svinje. 


Foto: Unsplash@kchance8

"Doček smo pripremali kod frendova u kući, dok su njihovi roditelji bili na nekom drugom slavlju pa smo mi okupirali cijelu kuću. Naravno, pala je koja čašica više, a nakon ponoći su nas posjetili roditelji da nam čestitaju i 'provjere' situaciju. Sve je bilo u redu, no nekolicina nas je odlučila zauzvrat posjetiti njihovo slavlje i uzvratiti novogodišnje čestitke. Ja sam pri dolasku na njihovo slavlje, ugledala mikrofon i nisam mogla odoljeti, a da ne zapjevam. Inače ne znam pjevati i nemam sluha, ali ovo je bila idealna prigoda da se okušam u svojim pjevačkim vještinama pred 30 skoro nepoznatih ljudi. Čak je i mojim roditeljima bilo malo neugodno", zanimljive anegdote započinje Silvia, a mi joj čestitamo jer zaista je uspjeh kada te se i roditelji požele odreći bar na 15 minuta.

"Probudio se u nekom hotelu - s jedne strane slijeću avioni, a s druge nepoznata djevojka..."


Martina nam prepričava jedan svoj doček od prethodnih godina, a mi se nadamo da ove godine neće biti ista situacija. 

"Uglavnom, prije samoga dočeka bila sam kod frendice u stanu. Okupila se ekipa i dobro smo se najeli, krenuli piti i popili smo malo previše. Toliko da smo zaboravili da dočekujemo Novu godinu pa smo 'zakasnili' na doček. Spremili smo se 5 do 12 i trčali do trga, međutim, dočekali smo Novu godinu trčeći. Dobar i aktivan početak nove", kroz smijeh na priča Martina, a njihova sreća je što je godina na koju su zakasnili nastavila trajati.


Foto:Unsplash @yasi
 
Mario je prije nekoliko godina odlučio s frendovima dočekati Novu godinu u vikendici u obližnjem selu. 

"Cijelu večer smo pucali petarde. Glasan zvuk petardi preplašio je susjedine svinje u staji. Svinje nisu idući dan htjele jesti. Na to se ona jako razljutila i posvađala se s cijelom ekipom. Mi smo joj rekli da ćemo onda iduće godine za doček bacati bombe", prepričava nam okršaj sa susjedom Mario.


Foto:Pixabay

Anegdote koje su student podijelili s nama dosta sun as nasmijale, a mi se nadamo da ćete večerašnju večer provesti u dobrom društvu, stvarajući neke price za pamćenje. Za kraj vam donosimo i one jadno - romantične priče koje nam uljepšavaju život, jer se uvijek možemo pronaći. Dobro, ovaj prvi spet okolnosti kod Stelle teško da možemo nadmašiti. 

"Čekali smo novu godinu kod jedne frendice u srednjoškolskim danima. Bacila sam oko na jednog momka (potencijalnog muža). Bila sam sređena i obukla haljinu pastelne boje mente. Za pidžamu sam ponijela svoju široku majicu na kojoj piše 100 kg čistog zadovoljstva. Na početku večeri me anonimna osoba polila bambusom po cijelim leđima. Otišla sam se presvući i provela sam cijelu večer u svojoj majici od 100 kg. Mislila sam da je dobra ideja otići staviti sušiti haljinu van na minus 10 (da se osuši do jutra). Vratila sam se po haljinu koja je u međuvremenu bila smrznuta i oblika indijanskog šatora. Takvu sam ju donijela i stavila ispred peći da se topi/suši. 5 min prije ponoći sam otišla van jer mi je bilo 'vruće' i sjela sam na stolicu i zapalila. Odjedanput mi je cigareta misteriozno nestala, a istovremeno me guzica krenula peckati. Sjedila sam na cigareti. Spalila sam si guzicu. Otkucala je ponoć i svi su istrčali van da gledaju vatromet. I tako ja s puno muda u gaćama (rupom na guzici i svojoj ponosnoj majici od 100 kg čistog zadovoljstva i sa se razumijemo pod utjecajem alkohola) zaskočim potencijalnog muža i poljubim ga. Nije se snašao, ali smo nakon toga čak završili u vezi. Sjedili smo na kauču i barili se, dok se moja haljina boje mente topila/sušila ispred kamina", prepričava nam ona. A tu je i priča od Karle, koja još uvijek traje. 

"Jedna cura odvažila za novu prići momku koji joj se sviđao i sad se 10 godina je** u mozak", govori nam ona.

Česta su i prigodna putovanja u nepoznato...doslovno


Za proslavu najluđe večeri često se odlučimo za otputovati negdje. Tako je jedna ekipa posjetila Krakov i sudeći prema doživljajima od te večeri, dugo će je se prisjećati i prepričavati. 

"Nas četvorica otišli smo u Krakov. Jedan je završio u nekom hotelu s nekom djevojkom. Nas dvojica smo ga išli tražiti i zajebavali se kada smo došli na recepciju u hotel, da ćemo ga 'ubiti', pa nam je cura koja je radila dala popis gostiju. I onda smo mi išli po sobama i tražili tog frenda, a on se zatvorio u sobu s curom i nije htio izaći... Dok smo ga tražili skontamo da nam fali četvrti frend iz ekipe. Četvrti frend se probudio u nekom hotelu, s jedne strane je vidio avione kako slijeću, a s druge nepoznatu djevojku. On je pobjednik, jer je završio u hotelu izvan Krakova”, prisjeća se Luka, a redatelj Hangovera može ovim dečkima pozavidjeti na scenariju.

Sve najbolje u novoj, 2020. godini, želi vam ekipa portal MojFaks!

A.Z.
foto: Unsplash @eugenezhyvchik


Nova godinaproslavaanegdotepijanstvo