Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pravi Hogwarts: Na ovom fakultetu studenti će imati ceremoniju sa šeširom kao Harry Potter

MojFaks | Laganini, 18.09.2018.Pravi Hogwarts: Na ovom fakultetu studenti će imati ceremoniju sa šeširom kao Harry Potter

Najvažnije pitanje prije početka nastave u svijetu Harryja Pottera bilo je pripadaju li učenici 'skupini' Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin ili Ravenclaw. To zna svaki veliki fan Malog čarobnjaka, a za određivanje toga koji će učenik u koju skupinu zadužen je šešir koji govori. Takvu istu ceremoniju sa šeširom imat će studenti u jednom irskom gradu prije početka studiranja. Cool, zar ne?

Ovoga rujna ispunit će se snovi fanova Harryja Pottera koji se kriju među studentima u Corku. Naime, "Društvo Harryja Pottera" koje djeluje u sklopu Sveučilišta u Corku organizira ceremoniju sa šeširom što je valjda najpopularnija scena iz cijele sage o Malom čarobnjaku.Ceremonija će se održati na kampusu u Aula Maxima, dijelu koji neodoljivo podsjeća na Great Hall of Hogwarts. Da ovaj događaj nije šala pokazuje i Facebook event koji je Društvo Harryja Pottera u Corku i napravilo.

"Znatiželjni ste i želite saznati biste li postali dio odvažnog Gryffindora, strpljivog Hufflepuffa, mudrog Ravenclawa ili se pak vaši pravi prijatelji nalaze među lukavom ekipom iz Slytherina? Šešir će vam reći!", napisali su u opisu događaja.


Pozvali su sve znatiželjne studente koji žele sudjelovati u ovoj ceremoniji da se 20. rujna pojave u dvorani Aula Maxima od 12 do 16 sati i saznaju kojoj skupini iz magičnog svijeta pripadaju. Naime, ova ceremonija sa šeširom odvija se u sklopu prodaje karata za bal koji studenti pripremaju u studenom.  Event možete vidjeti na linku.

Izvor: Facebook@UCC Harry Potter Society

Moramo priznati da je ovo jako fora ideja!

Ivana Petrić
foto: IMDB/Warner Bros


Harry PotterMali čarobnjakceremonijašeširceremonija sa šeširom