Vodič za brucoše

'Da ja pišem bilješke 4 sata i onda ti ih serviram uz kavu? Nema šanse...' Škrtica, patnica, anđeo čuvar: Urnebesni tipovi studenata na fakultetima VIDEO

MojFaks | Laganini, 23.11.2020.'Da ja pišem bilješke 4 sata i onda ti ih serviram uz kavu? Nema šanse...' Škrtica, patnica, anđeo čuvar: Urnebesni tipovi studenata na fakultetima VIDEO

Među mnogim drugim iskustvima karakterističnima za period studiranja ono je upoznavanja mnoštva različitih vršnjaka od kojih je svaki 'priča za tebe'.

Početak studentskog života započinje euforijom i entuzijazmom zbog novih znanja i vještina koje ćemo usvojiti, ali i različitih ljudi s kojima ćemo se susretati i upoznavati ih.


Kako staž na fakultetu odmiče, tako i mi počinjemo uviđati da je i studentsku zajednicu moguće podijeliti na nekoliko karakterističnih tipova ličnosti (iako je naravno svaka individua jedinstvena). Nije bitan ni fakultet niti studijski smjer, ako se malo potrudimo uočit ćemo pravilnosti: na svakoj godini postoje oni studenti koji uvijek marljivo i pedantno vode bilješke, ali ih ne prosljeđuju nikome, oni koji uvijek uče noć prije ispita, a svejedno dobiju visoku ocjenu, kao i oni koji će vas sigurno nagovoriti na kavu prije predavanja iako nemaju pojma koja su vam danas predavanja na rasporedu.


S obzirom da je nemoguće (i ne preporuča se) u potpunosti se izolirati od svih osoba koje vas okružuju za vrijeme studija, u jednom periodu sigurno ste imali ili ćete imati posla s određenim "tipičnim" predstavnikom jednog od ovih tipova studenata. Aneta s Hej! kanala prisjetila se nekoliko karakterističnih tipova kolega i prikazala ih u urnebesno-realnom svjetlu. Pogledaj novi video u nastavku, ali pripazi! Osim kolega, možda u jednome od likova prepoznaš baš sebe.
I ne zaboravi se preplatiti na Hej! kanal i stisnuti zvonce da ti stigne obavijest svaki put kada objave novi video. Upravo su stigli do prvih 1000 pretplatnika! Svi su se youtuberi videom zahvalili svima koji su od početka kanala bili tu, kao i svim novim gledateljima koji su tek stigli.Ekipa Hej! kanala zabavlja nas novim sadržajima svaki tjedan ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 12 sati. Pridruži im se na YouTubeu i pripremi se na još hrpu super sadržaja!

A.Z.
foto: Screenshot @Hej! kanal


studentitipovi studenataškrticaanđeo čuvarpatnicaHej! kanal

Prati nas na Instagramu!