Vodič za brucoše

Labilni, stihoklepci, vole pojest, popit i zagalamiti. Odabrali smo najsmješnije oglase za cimerstvo!

MojFaks | Laganini, 20.08.2019.Labilni, stihoklepci, vole pojest, popit i zagalamiti. Odabrali smo najsmješnije oglase za cimerstvo!

Ispiti se bliže kraju, objavljene su liste za domove, a pred studentima je još jedan mali stres. Kako pronaći cimera/icu? Omiljeno virtualno mjesto gdje studenti izlaze jesu neke od mnogobrojnih Facebook studentskih grupa.Tu se prijavljuju ZET-ovci, prodaje vino, gube i traže stvari, a sad je sudeći po zatrpanom feedu vrijeme potrage za idealnim sobnim partnerom/icom.

Prelistali smo neke od "oglasa" i izdvojili nama najduhovitije. Zaista nije bilo lako. Ako i vi i dalje tražite možda vam tekst skrati muke, kako god čini se da smo svi približno isti i očekujemo neke basic stvari. Osim ovih introverta, suosjećamo i nadamo se da vas neće udomiti neki ekstrovert! Pripremite se, polijećemo!

Podznak je bitan 


Marko nam piše da je oglas šaljiv, ne mrzi on ostale horoskopske znakove već se samo želio istaknuti među ostalim oglasima koji su mu na istu foru. 


Foto: Studentski dom "Stjepan Radić"

"Pošto  još nisam našao cimera, mislim da sam odabrao krivi horoskopski znak", smatra Marko. Možda je ipak do podznaka?

Stabilnost je precijenjena


Nije lako doći do četvrte godine faksa, dosta je to stresa i uopće za koga možemo danas reći da bar malo nije labilan? Vanda je izgleda svjesna sebe pa je iskreno to i napisala. I gle, pronašla je svoju novu cimi, kako nam govori ako i ona bude labilna znat će da je dobro izabrala, a onda ostaje samo nadanje da neće ponavljati godinu.


Foto: Studentski dom "Stjepan Radić"

"Našla san cimericu, na prvu mi se učinila super cura i nadan se da ćemo postati dobre prijateljice, mislin da je traženje cimera uvik rizik jer ne možeš ni znati kako bi s prijateljen bilo živit a kamoli s nepoznaton osobon dok se ne upustiš u to. Teško je izabrat između nekolicine ljudi o kojima znaš samo par bazičnih informacija," malo smo i ozbiljno porazgovarali sa Vandom. 

Pronašli smo i poeziju 


"Tražim nekoga tko je okej sa svim
Tražim nekoga kome ne smeta dim
I samo da budem jasna
Ne smeta mi ako hrana u sobi smrdi
Ili je masna. 
Ili bome ako smrdi cimerica 
Ne smeta mi ni to ako mi se pokloni štipalica. 
Smeta mi samo ako netko prigovara
Oko urednosti mog prostora i ormara
I ne smeta mi nered ni puno razbacane robe
Sve dok nije u mojem kutu sobe
I naravno, ekstra ljude trebalo bi prihvatiti
A i ja ću ako vama netko želi navratiti 
Opisala bih se riječima povučena, tolerantna
Al iskreno ponekad budem iritantna. 
I da, tražim nekoga tko voli životinje
Imam samo ribicu, ljubimca za sirotinje. 
Ali ipak ne bih htjela da u mojoj sobi spava 
Neka nametljiva aktivistica za životinjska prava 
Nije da ih prezirem niti mrzim
Samo primjer tipa osobe
Od koje bježim korakom brzim. 
Inače otvorenog sam uma prema tome da se sprijateljim i upoznam
Ali neću forsirati ako vašu nezainteresiranost spoznam. 
Okej mi je i samo cimerstvo
Dok je u sobi okej stanje
I dok je na snazi međusobno poštovanje!"

Vita Rovis oduševila nas je svojim stihoklepačkim umijećem. Predstavila se u stihovima, i samo traži osobu koja je tolerantna i spremna na kompromis i dogovor i nada se da će uskoro dobiti odgovor. Kod Vite je sve u rimi, ali objava je ozbiljna koliko i sve ostale objave u članku. 

"Ne znam kako sam došla na tu ideju, vjerojatno zato što sam htjela da oglas bude zabavan i da nemam cimericu koja je normalna jer ja nisam takva", piše nam Vita. 

Imamo pobjednice i pobjednike Foto: Studentski dom "Stjepan Radić"

Klaudija Šporčić imala je jednostavan zahtjev. Njoj je samo trebala vedra, nasmijana, ludog karaktera cimerica. Osnovni uvjet for enter the room je da cimi "voli pojest, popit i zagalamit". Javili smo se Klaudiji, čini nam se da je kod njih već dobra atmosfera, a što će tek biti...

"Ja Ličanka sam pronašla Hercegovku iz Ljubuškoga za cimericu koja voli pojesti,popit i zagalamiti. Ovo je hit početak već! Budeš pozvana na partijanu kada postanem bakalar", piše Klaudija, a mi uvijek slušamo glasove studenata. 


Foto: Studentski dom "Stjepan Radić"

Ako se popularnost mjeri lajkovima, objava Marina Bogdanića, koji s još dva momka traži člana za upotpuniti njihov Komšiluk zajednicu prošla je sjajno.  Nismo sigurni što se desilo s prethodnim cimerom da je napustio ovu komunu, ali Marin nas uvjerava da je dobro. 

"Našao se novi član ekipe, nadamo se da će se uklopiti u zajednicu haha.. Ma cimer se sam otjerao svojom iracionalnom potrebom za promjenom životnog stila, nismo ga tukli, iako smo možda morali. Rekao je da treba "nešto novo, nešto divlje".  

Morat ćemo za koji mjesec poslati upit Komšiluku da vidimo kakva je situacija s novim cimerom, a svima koji još uvijek traže želimo puno sreće. 

Anja Zulić 


cimerstvostudentski životoglasiCvjetnoStudentski dom Stjepan Radić

Prati nas na Instagramu!