Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pomahnitalo istrčala iz štale! Fakultetske vježbe o kojima priča Hrvatska: Studenti s profesorom tražili odbjeglu junicu FOTO

MojFaks | Laganini, 09.11.2020.Pomahnitalo istrčala iz štale! Fakultetske vježbe o kojima priča Hrvatska: Studenti s profesorom tražili odbjeglu junicu FOTO

Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima u petak su obavljali vježbe iz kolegija 'Uzgoj goveda' pa su se s profesorom Draženom Čuklićem uputili u štalu Učilišta.

Zajedno s profesorom studenti su trebali vježbati ocjenjivanje vanjštine prekrasnih junica, a prije početka vježbi nisu ni slutili kakav ih pothvat čeka.


 
"Sve je išlo po planu dok na mjerenje nije došla jedna junica. Već su studenti i profesor prije primijetili da ona malo uplašeno gleda. Kao da pita: Što me to čeka? I, nakon što su izmjerene četiri junice i na red je došla 'junakinja', ona je kao pomahnitala istrčala iz štale preko pašnjaka i nestala u nepoznatom smjeru", opisuju događaj s Učilišta

foto: Visoko gospodarsko učilište Križevci

Vježbe su se ubrzo pretvorile u potragu studenata i profesora za odbjeglom junicom.

"Bio je to pravi višesatni pothvat. S jedne strane šuma, s druge strane visoki usjevi kukuruza. Gdje ju tražiti? Kao pravi izviđači počeli su pratiti tragove bjegunke i kad su već pomislili da je to nemoguća misija, student Nikola Mikinac je otišao još dalje i pronašao junicu koja je stigla čak do Čreta, točnije do ceste za Koprivnicu. Glavna glumica ove priče vraćena je u društvo svojih jedanaest prijateljica", prepričavaju pothvat s Učilišta.  

foto: Visoko gospodarsko učilište Križevci

foto: Visoko gospodarsko učilište Križevci

Profesor Čuklić pohvalio je studente za iznimnu motiviranost u ovoj potrazi. Studentica Marijana govori da je dobro što su  ipak pronašli junicu pa su neobične vježbe ipak završile sretno.

foto: Visoko gospodarsko učilište Križevci

"Na početku baš i nije bilo tako zanimljivo, kravica je bila jako uplašena i nismo ju mogli pronaći. Baš smo se zabrinuli. Slike su uslikane par trenutaka nakon što smo ju pronašli. Svi smo bili baš jako sretni, kao što se može vidjeti na slikama", ispričala je Marijana. 

 
U vrijeme kada mnogi studenti nastavu pohađaju putem ekrana i na daljinu, ovakve vježbe predstavljaju pravo osvježenje, kako psihički tako i fizički. Nadamo se da cijeli podvig nije prouzročio preveliki stres 'učilišnoj' junici.

A.Z.


studentiprofesorvježbeterenska nastavaodbjegla junicapotraga