Vodič za brucoše

20 kuna komad! Bivša studentica ekonomije šiva simpa maske: Ako mislite da profitira, pročitajte kamo odlazi zarada...

MojFaks | Laganini, 06.04.2020.20 kuna komad! Bivša studentica ekonomije šiva simpa maske: Ako mislite da profitira, pročitajte kamo odlazi zarada...

Epidemija koronavirusa mnoge je dočekala nespremne, bar što se tiče opskrbljivanja maskama i dezifencijskim sredstvima. U prvim tjednima, mnoge ljekarne u Hrvatskoj obavijestile su svoje posjetitelje kako zaštitnih maski nema.

Od samog početka pandemije javnost je suočena s nestašicom maski što je dovelo do preprodaje istih ili prodaje po visokim cijenama koje si ne mogu priuštiti mnogi slabije platežne moći. Brojne su inicijative pojedinaca odlučile svojim doprinosom stati na kraj ovakvom "profiterstvu" te su iskoristili vlastite talente, vještine i mogućnosti kako bi skrojili maske cijenom dostupne svima.

...Apsolvent FESB-a pokrenuo akciju o kojoj priča Hrvatska: Prvi isprintao opremu bez koje je borba protiv koronavirusa nemoguća...


Hrvatski studenti pokrenuli su akcije izrade vizura za zaštitu medicinskog osoblja u vrijeme epidemije koronavirusa. Jedan student splitskog Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje putem 3D printera izradio je nekoliko primjeraka vizira koji su dostavljene u KBC Split. 

...Dvije hrvatske studentice čak DVAPUT bile u samoizolaciji: Zavirili smo u njihov stan i provjerili kako provode dane FOTO...


No, ne rade studenti isključivo vizire nego i maske! Bivša studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu, Marta Bosnić, počela je krojiti i izrađivati maske koje osim osnovne zaštitne funkcije, krase i zanimljivi uzorci. 

"Preporučila bih vam svima da koristite perive, pamučne, troslojne maske. One medicinske, zaštitne maske nemojte gomilati u kućnoj zalihi, nego ih donirajte zdravstvenim djelatnicima i drugima koji su na prvoj liniji u borbi za naše zdravlje", piše u njenog objavi na Facebook profilu.

Marta izrađuje vesele troslojne maske i naplaćuje ih 20 kuna po komadu, no zaradu u potpunosti donira na račun humanitarne organizacije kao donaciju u svrhu suzbijanja širenja zaraze COVID-19 i u svrhu podrške stradalima u potresu.

Marta donira svoj rad, materijal i vještinu izrade simpatičnih maskica...foto: Facebook

S obzirom na trenutnu situaciju, mnogi od nas ne izlaze iz trenirki. Već danima nije bitno kakvi odlazimo u trgovine, a maske i zaštitne rukavice postale su jedini modni detalj sezone proljeće/ljeto ove godine.


A.Z.
foto: Facebook@Marta Bosnić


maskestudenticaEkonomski fakultetepidemija koronavirusa


Prati nas na Instagramu!