Vodič za brucoše

Ne znate odgovor na profino pitanje? Učite od najboljih! Evo kako saborski zastupnici odgovaraju kada nemaju blage veze

MojFaks | Laganini, 24.01.2019. Ne znate odgovor na profino pitanje? Učite od najboljih! Evo kako saborski zastupnici odgovaraju kada nemaju blage veze

Nažalost, već smo navikli na to da naši saborski zastupnici nisu baš najbolje 'informirani' o gramatici hrvatskog jezika te o bitnim stvarima o kojima trebaju odlučivati. Tako ne iznenađuju najnoviji biseri iz saborskih klupa. 'Klinci' u osnovnoj i srednjoj školi vjerojatno znaju odgovore na postavljena pitanja, ali ne i naši uvaženi zastupnici. Ovoga puta nisu imali pojma tko je uglazbio i napisao hrvatsku himnu. No, možete i iz toga nešto naučiti. Što? Evo, šapnut ćemo vam!

"Tko je napisao hrvatsku himnu?" i "Tko je uglazbio hrvatsku himnu?" bilo je pitanje Indexovog novinara upućeno saborskim zastupnicima. Odgovori domaćih političara zabilježeni su u videu pa je na vidjelo izašlo njihovo neznanje.

Hrvatsku himnu "Lijepa naša domovino" napisao je Antun Mihanović, a uglazbio ju je Josip Runjanin. Na satima glazbenog, ali i povijesti, klinci uče o tome te bi sigurno znali odgovoriti na pitanja novinara portala Index. ALI ne i naši saborski zastupnici. Osobito ovi "desni" koji se uvijek hvale da su najveći domoljubi ikada. No, to i nažalost nije ništa čudno. Nakon što pogledate video vidjet ćete što sve možete odgovoriti profesoru ako ne znate odgovor na pitanje.Ako se želite ugledati na uvijek glasnog Stevu Culeja tada ćete profesoru odgovoriti s "Teško mi je". To je ovako dosta dobar odgovor kada si apsolutna tabula rasa. No, hajde, zastupnik Culej je znao da je skladatelj himne Josip Runjanin. Još glasniji od Culeja i nekako uvijek sklon vrijeđanju neistomišljenika pa čak i studenata (osobito Filozofskog fakulteta u Zagrebu), "general" Željko Glasnović nije znao odgovor na pitanje. Ono što bi vam Glasnović sigurno savjetovao da odgovorite profi kada ne znate odgovor na pitanje jest: "Nemoj me terorizirati, prijatelju!" kao i "Ti mene hoćeš idiotizirati!". Drugi odgovor je definitivno naš favorit.No, nisu se proslavili niti političari s lijevog spektra, manjina itd. Ivan Pernar iz Živog Zida je donekle znao odgovor na pitanje jer se nije mogao sjetiti da je skladatelj Runjanin, a ne "Runjić". Ako ništa drugo, Pernar se ispričao što ne zna odgovor na pitanje. Apsolutni biser prema našem mišljenju je Gordan Maras. Od njega zaista studenti mogu puno naučiti kada je po srijedi izbjegavanje odgovora. On je naveo da je on dugo godina pjevao u zboru te se bavio glazbom i da uopće nije upitno da on zna odgovor na pitanje, ali eto ne želi ga reći.

Eto, ako niste do sada bili maštoviti u izbjegavanju odgovora ili ne davanju odgovora, neka vam uzor budu naši saborski zastupnici!

I da, šalimo se. Nemojte biti kao naši saborski zastupnici.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock/Index


političariodgovorsaborski zastupniciprofapitanjeneznanje


Prati nas na Instagramu!