Vodič za brucoše

Kruška, jabuka, šljiva… Ako želite položiti ovaj ispit na Sveučilištu Sjever, morate paziti da vam se ne osuši voćkica

MojFaks | Laganini, 24.04.2020.Kruška, jabuka, šljiva… Ako želite položiti ovaj ispit na Sveučilištu Sjever, morate paziti da vam se ne osuši voćkica

Studenti Sveučilišta Sjever na studiju Prehrambene tehnologije u sklopu kolegija Tehnologija prerade voća i povrća uredili su dvorište ispred Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a za to su imali jedan jako dobar razlog.

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine, izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju, zajedno sa studentima uredio je voćke odnosno dvorište ispred Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Povodom uređivanja dvorišta novinari portala Pressedan razgovarali su s pročelnikom i saznali mnoštvo zanimljivosti o ovom, ne sasvim slučajnom, uređivanju dvorišta.


Održavanje i briga o voćki  – uvjet za polaganje kolegija


Iako ovo nije službeno struka prehrambenih tehnologa, već agronoma, ipak postoji neka povezanost i to sa sirovinama s kojima rade. Profesor je tako, u sklopu kolegija Tehnologija prerade voća i povrća, zadužio svakog studenta Prehrambene tehnologije da brine o jednom drvetu, što je obveza za prolaz na kolegiju.

foto: Pressedan

"Studenti će morati održavati svoju voćku, paziti na nju da se ne osuši te napraviti prehrambeni proizvod koji će demonstrirati na kraju svojeg studija. Drvo mora biti stabilno i održavano od 9. mjeseca kada uberu kruške, jabuke ili šljive do 2. mjeseca te se ne smije pokvariti", kazao je profesor Šarkanj za portal Pressedan.

foto: Pressedan

Pročelnik je također dodao kako će na kraju studija reći, kada će ga studenti pitati hoće li im udovoljiti i dati diplome, da prvo pokažu što su napravili odnosno imaju li prehrambeni proizvod sa svoje voćke.Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

V.S./Izvor i foto: Pressedan


Sveučilište SjeverKoprivnicaPrehrambena tehnologijadvorištevoćkevoćnjakolegijprehrambeni proizvod


Prati nas na Instagramu!