Vodič za brucoše

Nema problema s 'brucoških +7': Mršavi student traži savjete kako nabiti koji kilogram na vagi

MojFaks | Laganini, 03.02.2020.Nema problema s 'brucoških +7': Mršavi student traži savjete kako nabiti koji kilogram na vagi

Neki očito nisu otkrili čari menze...

U moru slučajeva očajnih kolegica i kolega koji kao brucoši otkriju čari studentskog života, ali i peglanja iksice u menzi pa dobiju koji kilogram viška zbog pizza i pohanog u kojima uživaju svakodnevno, ima i onih koji muku muče s gomilanjem mase.

Teško mi je jesti...


Student koji se obratio čitateljima Reddita za pomoć visok je oko 175 centimetara, a ima samo 65 kilograma. Vježba 4-5 puta tjedno, a bavi se i nogometom koliko stigne. "Pokušavam jesti više, ojačati, ali teško mi je jesti...", kaže ovaj student.


Da stvar bude još gora, neće raditi ovaj semestar pa zbog toga mora još pametnije raspolagati svojim ionako skromnim budžetom. Zato ga zanima koje to namirnice mora jesti, a da najlakše "nabije" koji kilogram?

foto: Joshua Aucoin via Shutterstock

Hrvatskim studentima ovaj problem bio bi lako rješiv: u menzi je moguće dobro jesti za malo novca, no što ako studirate na veleučilištu ili u gradu koji nema menzu, a u sličnoj ste situaciji što se kilograma tiče?


Među komentarima našle su se sljedeće povoljne, a kalorične namirnice koje bi mršavome kolegi mogle pomoći u njegovom naumu da nabaci koji kilogram: grah, sardine, krumpiri, tuna, jaja, putar, maslac od kikirikija, svinjetina. Neki su savjetovali da ne bira zdravu hranu već samo onu jako kaloričnu i jeftinu.

Nije teško zamisliti da u moru obaveza studenti ponekad zaborave jesti ili im je prehrana "zadnja rupa na svirali", a već je poslovično i to da se tijekom rokova konzumiraju gumeni bomboni, smoki, kava, razna gazirana pića i slično.


Povremene epizode ovakve nekvalitetne prehrane neće zasigurno ostaviti ozbiljnije posljedice na vaš organizam, no svakako je uputno da što češće pokušate jesti kvalitetno, kompletno i domaće.

Odlazak do vaše omiljene menze svakako vam može olakšati u ovome jer se među pohanim, prženim i sličnim "fast food" obrocima, na meniju mogu pronaći juhe, variva, povrće i voće koje ne biste trebali preskakati bilo da ste na dijeti, želite se udebljati ili nemate vremena kuhati.

L.B./foto: Dmitry Tkachev via Shutterstock


prehranakilogramidebljanjestudentnamirnice


Prati nas na Instagramu!