Vodič za brucoše

Kako iseliti u tom roku? Stanodavac iz pakla studentu zalijepio neugodnu poruku na frižider

MojFaks | Laganini, 02.10.2017.Kako iseliti u tom roku? Stanodavac iz pakla studentu zalijepio neugodnu poruku na frižider

Poruku o iseljenju mu je ostavio na frižideru, a sa studentom se otada nije ni pozdravio niti ga upitao može li se preseliti u tako kratkom roku i ima li uopće gdje otići...

Student N. M, koji nije imao zaključen pisani ugovor o zakupu sa stanodavcem, mora u rekordnom roku napustiti stan u kojem je živio.

...Visoke cijene, prljav prostor i dosadne gazdarice: Studenti u Osijeku vode borbu s pronalaskom stana...


Naime, stanodavac je činjenicu da ne postoji pisani ugovor iskoristio da očajnog studenta iseli u roku od četiri dana. Poruku o iseljenju mu je ostavio na frižideru i sa zakupcem od tada nije imao nikakvog kontakta.

...Kad ti je cimer miš: Mladi ispričali što su najgore doživjeli u studentskom smještaju...


U poruci koju mu je ostavio na vratima frižidera piše:

"Obavještavam da je stan danas prodan, i da moram da uselim stan i ljude do 30. rujna. Ljudima se svidio stan, a i lijepo sam zaradio. Probaj negdje da se snađeš dok ne dobiješ dom. Sve najbolje! Gazda (precrtano i pokraj dopisano – nisam više) Joca".

...Ovako bi studentski smještaj trebao izgledati: je li ovo najljepša kuća za studente u Hrvatskoj?...


Šokirani N. M. ovu je nevjerojatnu situaciju podijelio na društvenim mrežama na kojima su se povele diskusije o pravima koja uživa kao zakupac, a mnogi su podijelili i svoja slična iskustva.

...Andrea Andrassy sjajno opisala sve 'čari' podstanarskog života studenata...


"Mog susjeda je stanodavac iselio u četiri ujutro iz stana, sa sve stvarima jer je tu noć izgubio stan na kocki, tako da eto utjehe, uvijek može gore", "Ovo je nehumano", "Ovo je stvarno dno dna. Dok sam čitala, djelovalo mi je kao neka sprdnja. Pa gdje su tu tvoja prava??", samo su neki od komentara na objavu.

* Članak je prilagođen za potrebe objave na portalu MojFaks.

L.B./izvor: Telegraf
foto: Shutterstock


najam stanastanodavaciseljenjefrižiderporuka


Prati nas na Instagramu!