Vodič za brucoše

Nesebičan potez mladog političara: Student se odrekao plaće da bi učenicima platio prijevoz do škole

MojFaks | Laganini, 29.09.2017.Nesebičan potez mladog političara: Student se odrekao plaće da bi učenicima platio prijevoz do škole

Mladi političari u Hrvatskoj donijeli su sa sobom nešto što se nažalost rijetko vidi kod njihovih starijih kolega, a to je empatija. Pravo suosjećanje prema najmlađim sugrađanima pokazao je najmlađi kninski gradski vijećnik koji se odrekao svoje naknade kako bi učenicima sufinancirao prijevoz do škole.

Najmlađi gradski vijećnik Knina, 21-godišnji Davor Ilić, odlučio se odreći svoje vijećničke naknade za rujan, listopad, studeni i prosinac. On na mjesec kao vijećnik prima naknadu u iznosu od 450 kuna neto, a u gradsko vijeće ušao je preko nezavisne liste aktualnog gradonačelnika Marka Jelića, piše 100posto.hr.


Davor smatra da politika ne treba služiti isključivo stjecanju moći i bogatstva... izvor: feral.news

Da nije riječ o populizmu dokazuje i protokolirani podnesak kojim Ilić zahtijeva od grada Knina da se ukupni iznos od naknada preusmjeri u sufinanciranje prijevoza učenika iz osam kilometara udaljenog Golubića, prenosi 100posto.hr. U kratkim crtama, Davor Ilić rođen je u Kiseljaku u BiH po stišavanju ratnih zbivanja. Nekoliko mjeseca nakon rođenja prognan je u Hrvatsku s roditeljima i troje starije braće.

Njegovi roditelji morali su posuđivati novac kako bi mu platili prijevoz do škole


U Kninu su živjeli desetak godina u kući koju su zauzeli po dolasku, a danas živi u naselju Golubić zajedno s drugim bosanskim Hrvatima.


Izvor: 100posto.hr/Davor Ilić

"Ja sam imao nezgodnu situaciju dok sam se školovao i trebao kao srednjoškolac iz Golubića putovati u Knin u školu. Moji roditelji posuđivali bi novac za moju mjesečnu autobusnu kartu koja je tada koštala oko 600 kuna. Za Kninjane je to velik novac, vjerujte mi. Žao mi je mojih sumještana i identificirao sam se s njima", objasnio je Ilić za 100posto.hr razlog zbog kojeg se odrekao mjesečnih primanja za četiri mjeseca te dodao kako je riječ ipak o 700 kuna bruto, a ne 450 kuna neto iznosa koje će se preusmjeriti za sufinanciranje prijevoza.

...Primjer političarima: načelnik svaku plaću daruje studentima...


...Ima 24 godine: Kandidat za gradonačelnika Splita je doktorand sa zagrebačke Filozofije...


Tvrdi da svaka stranka tijekom predizbornih kampanja mnogo obećava, ali malo toga realizira. Primjerice, učenicima iz Golubića nisu u potpunosti subvencionirane karte za dolazak u školu.

"Sada kad participiram u nekakvoj politici imam priliku pomoći ljudima koliko mogu, pa zašto ne bi pomogao. Nisam populist, politika ne treba biti uvijek stjecanje moći i bogatstva"
, iskren je mladi političar.

Na politički angažman se odlučio tako mlad jer, kako kaže, mladi puno jednostavnije i burnije reagiraju na svoje okruženje.


Izvor: Šibenski portal

"Prvo krene sa slijepom ulicom poduzetništva, pa ti se presele prijatelji, završiš školu s dobrim uspjehom i nemaš posla, a kada majka zaplače jer neki brat odlazi za bilo kakvom životnom prilikom u drugu državu, kažeš 'Stop!' Ja sam od onih koji uvijek traži način kako nešto može, a ne kako nešto ne može. Drugi su u osnovnoj i srednjoj školi maštali kako da odu na sezonu raditi, ja sam maštao kako bi to bilo kad bih ja mogao grad učiniti toliko boljim da nitko ne mora otići nigdje osim kada ide na godišnji odmor", ispričao je Davor koji studira na kninskom Veleučilištu "Marko Marulić", a baš je završio je drugu godinu Trgovinskog poslovanja.

Cijeli razgovor s mladim vijećnikom pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: 100posto.hr
foto: Facebook@Davor Ilić Daji


gradski vijećnikprijevozučenicimladi političar


Prati nas na Instagramu!