Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prijavio se na 20 fakulteta i upao na sve! A ako to nije dosta – dobio i besplatnu školarinu

MojFaks | Laganini, 04.04.2018., Autor: Ivana PetrićSva ugodna i neugodna iskustva s prvih ovogodišnjih predavanja/ilustracija
Foto: Lucky Business/Shutterstock

Kada dođe vrijeme razmišljanja o studiju, maturanti imaju barem pet fakulteta u glavio kojima sanjare. No, zašto ne razmišljati još šire? Ovaj je mladić u obzir uzeo 20 fakulteta, poslao prijave pa iznenađujuće upao na sve, uz brojne pogodnosti.

Pravo iznenađenje uslijedilo je za maturanta Michaela Browna iz Houstona koji pohađa srednju školu Lamar. Njegova velika želja bila je upisati prestižni Stanford gdje je i pokušao upasti pa je ondje prvo poslao svoju prijavu još u listopadu. Prijavio se vrlo rano pa je i dobio odgovor da je upao na željeni studij bez plaćanja školarine koje su u SAD-u "paprene". Postoji i snimka tog sretnog događaja koja pokazuje koliko Michaela prijatelji podržavaju te koliko je sretan.Naravno, on i njegova majka tu vijest dočekali su s ushićenjem, ali nakon toga je došlo još veće ushićenje: Michael je upao na svih 20 fakulteta na koje se prijavio. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci nakon odgovora Stanforda stigli su i odgovori Yalea, Princetona, Northwesterna, Johns Hopkinsa, Sveučilišta u Teksasu pa čak i Harvarda. Nabrojena sveučilišta također su budućeg studenta na svojim fakultetima oslobodila plaćanja školarine.


"Bio sam uzbuđen i nervozan zbog pisma svakog fakulteta sa sveučilišta na koja sam se prijavio jer nitko ne voli dobiti odbijenicu. No, ipak najviše sam ushićen jer sam upao na Stanford", kazao je mladić za The Washington Post.

...Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku...


...Jedini dobio 10 bodova i ušao u legendu: Odgovor duhovitnog studenta koji se prepričava generacijama...


Michaelova tajna je, da je pored dobrih ocjena, sudjelovao u različitim školskim aktivnostima poput sporta ili drugih sekcija koje su se nudile poput debatnog kluba, studentskog zbora itd. Srećom, Michael ima vremena za razmisliti gdje će studirati jer iako mu je prva opcija bila Stanford, priznaje da sada ipak mora razmisliti na koji će studij.

Za kraj rekao je da se nada da će njegova priča inspirirati i druge mlade, a napominje da je njegova najveća inspiracija upravo njegova majka. Svaka čast Mike!


20 fakultetaprijave na fakultetupao na fakulteteškolarina