Vodič za brucoše

Pala i oklada! Cimerice iz zagrebačkog doma napokon doznale kako se PRAVILNO spava: Glava prema zidu ili stolu?

MojFaks | Laganini, 09.12.2020., Autor: Anja Z.Studentice su s nama podijelile detaljan prikaz svih načina spavanja u sobi.
Foto: P.R./privatna arhiva

Život u studentskom domu i više je nego zanimljiv, a sve počinje banalnim odabirom kreveta u sobi.

Studenti koji su proveli dio života u studentskome domu zasigurno će ga zauvijek pamtiti. To su prvi rastanci od roditelja i početak "samostalnog" života, uvježbavanje kompromisa i privikavanje na dijeljenje zbilja skromnog prostora s još jednom osobom. Naravno, život u domu donosi i mnogo pozitivnih momenata: upoznavanja brojnih novih ljudi, susreta, druženja, zajedničkih obroka, uspomena... Ukratko - sve ono što obilježi studiranje, i dobro i loše.

Već na početku života s cimerima, lijepo je kada se bez mnogo tenzija možemo dogovoriti tko će spavati do prozora, a tko do vrata. S odmicanjem i sakupljanjem cimerskog staža i mnogim (ne)prospavanim noćima, zapitamo se postoji li pravilniji i bolji način spavanja?

Pravilno spavanje: glava prema zidu ili stolu?!


Svi smo različiti, spavamo u različitim položajima, netko se vrti u snu, netko prozbori koju, neki ne spavaju na jastucima i gotovo da se ne prekriju ni u zimske dane, ali sve je to odraz mnogobrojnih navika i karaktera.


Cimerice Lori i Marija otvorile su raspravu nad raspravama: "Kako je pravilno spavati, glavom okrenutom prema stolu ili prema zidu?" Kako do odgovara ni one, a niti njihove docimerice nisu mogle doći, odlučile su napraviti anketu u grupi na Facebooku i pitati ostale kolege kako oni spavaju.

"Svaka od nas četiri spava na drugačiji način i nikako se nismo mogle usuglasiti koja spava ispravno pa smo se šalile da ćemo napraviti anketu kad ono stvarno ju napravismo, isprva iz zezancije, a kad smo ju objavile pala je i oklada. Ja i Paula smo gubitnice jer imamo najmanje glasova pa moramo napraviti večeru (tortilje i knedlice) Mariji i Martini. Ja spavam na način da su mi noge pokraj stola, a glava pokraj zida", govori nam Lori. Cimerica Paula nacrtala nam je skicu "gorućeg" problema raznolikosti spavanja u sobama.

foto: privatna arhiva/P.R., objavljeno uz dopuštenje

Neke od opcija u anketi bile su sljedeće:


Sudeći prema glasanju i odazivu studenata najviše njih odabralo je opciju koju je ponudila Marija - dakle stol pokraj vrata, a glava do stola.Kako je jedan student napisao, "Svaka opcija je dobra dokle ju na jednu noć ne promijeniš i ujutro pokušaš ustati glavom prema zidu", a jedan dodao da je taj misterij već ranije riješen. "Sheldon je objasnio da se spava s nogama prema vratima", podsjetio je sve ljubitelje ove serije.

Studentica Lori govori nam da nisu očekivale ovoliki odaziv na anketu, no očito je ovo pitanje bilo interesantno mnogobrojnim stanarima doma. Kako i ne bi bilo kad se tiče onoga što svi volimo i prakticiramo svakodnevno - spavanja.


spavanjestudentski domproblem spavanjaglava prema zidunoge prema stoluSD Stjepan Radićcimerice

Prati nas na Instagramu!