Vodič za brucoše

Nostalgična: Pogledajte kako je izgledao kultni zagrebački studentski dom davne 1986. godine

MojFaks | Laganini, 26.04.2017.Nostalgična: Pogledajte kako je izgledao kultni zagrebački studentski dom davne 1986. godine

Grad Zagreb mijenja se, a s njime i neka kultna studentska mjesta.

Najveći i najlegendarniji studentski dom, SD Stjepan Radić popularnije zvani Sava, prošle je godine dočekao "makeover" u projektu rekonstrukcije koji je trajao od svibnja 2014. do prosinca 2016. godine.

Za obnovu paviljona u domu na Savi i onome na Cvjetnom potrošeno je 300 milijuna kuna: u 15 zgrada domova temeljito su preuređeni svi prostori, uključujući namještaj i instalacije zgrada, uvedena je vatrodojava u zgrade te su dograđeni sigurnosni izlazi u slučaju potresa ili požara u zgradama.

...Tko nije bio na najglasnijoj Noći Save dosad? Nigdje se ne zabavlja, kao tamo gdje su studenti...


Sve su sobe opremljene suvremenim namještajem i hladnjakom te priključcima na fiksni i bežični Internet, a obavljena je i velika rekonstrukcija kupaonica i zajedničkih prostora. U okviru projekta obnovljen je 4521 krevet u 15 studentskih paviljona u dvama studentskim naseljima Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

...Na valovima Save: Studenti u domu pokrenuli radio...


I dok studenti uživaju u novom namještaju i svim pogodnostima koje im pružaju novoopremljeni paviljoni, čini se da je nekima u nostalgičnom sjećanju ipak ostao onaj "stari" dom na Savi. U grupi "Zagreb kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)", Salko Čajić objavio je fotografiju snimljenu iz zraka, a na kojoj se vidi ovaj kultni zagrebački studentski dom, onakav kakav je bio davne 1986. godine.

..Projekt koji će ovjekovječiti duh kultnog zagrebačkog doma: Klikom po Savi...foto: Facebook@Zagreb kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)/Salko Čajić

Uživajte u pogledu!

L.B./foto: Facebook@Spotted: Studentski dom Stjepan Radić


Studentski dom Stjepan RadićSavanostalgijafotografija


Prati nas na Instagramu!