Vodič za brucoše

Zadnji čavao u lijesu savršene linije: Zbog ove slastice pozdravit ćemo se s ovogodišnjim 'beach bodyjem'

MojFaks | Laganini, 19.06.2020.Zadnji čavao u lijesu savršene linije: Zbog ove slastice pozdravit ćemo se s ovogodišnjim 'beach bodyjem'

Industrija čokolade sa obzirom na broj svojih ljubitelja, sigurno je jedna od onih koje nikada neće doživjeti propast.

Vrijeme ispitnih rokova sa sobom donosi i dodatnu nervozu, a slika studenta koji u naručju drži teglicu Nutelle i jede je žlicom kako bi umanjio stres, nikome nije strana. Neki se pravdaju i onime da je čokolada dobra za mozak, ali tu često zaborave da par kockica možda i može biti korisno, ali nekoliko stotina grama baš i ne. 


...Zdrava, eko i totalno drugačija: Čokolada studenata zagrebačkog PBF-a ide u London...


Poznato je da za vrijeme ispitnih rokova možemo zaboraviti na bilo koji pokušaj održavanja "zdrave prehrane", jer želja za slatkišima najčešće nadjača želju da nakon ispitnog roka zablistamo na plažama. Dobra je stvar što za uspješno zaslađivanje danas postoji sve više i više opcija, a svaka nova je slađa od prethodne.


foto: Shutterstock By Alliance Images

Brojne čokoladice i čokoladni namazi dobivaju svoje nove verzije u različitim oblicima. Imali smo Linolada, KitKat i Kinder Bueno sladolede, a sada je došao "redizajn" poznatog Tobleronea i to u obliku lava kolača.


A o čemu je zapravo riječ? Ovo je klasičan čokoladni biskvit punjen topljenom Toblerone čokoladom te je preliven i glazurom od iste. Kao i kod ostalih kolača ovog tipa, iz njega, nakon što se ispeče u pećnici, iscuri ukusno čokoladno punjenje. Inače, neodoljiv okus ovoj čokoladi daje kombinacija okusa mlijeka, meda i badema.


Taj novi desert je dostupan i u Hrvatskoj i to po akcijskoj cijeni. Naime, sve do 1. srpnja u Plodinama pakiranje možeš kupiti po cijeni od 15,99 kuna umjesto standardne cijene od 19,99 kuna. Također, u katalogu stoji i Milkin lava kolač koji je također na akciji. Oba slasna proizvoda prodaju se po istoj cijeni.


Jedna ovakva slastica za sigurno će dobro nahraniti mozak, a sa obzirom na veličinu i cijenu, neće suviše opteretiti studentski džep.


studentiispitni rokslatkišitobleroneplodine