Vodič za brucoše

MLJAC! Novost na meniju ove menze: Od griza s čoko-mrvicama do calzone pizze

MojFaks | Laganini, 01.10.2021., Autor: Vanessa K.Novosti u meniju od početka listopada!
Foto: S.Š., privatna arhiva/objavljeno uz dopuštenje

Riječki studenti od početka listopada na menijima u menzama mogu pronaći nove stvari!

Riječki studenti centar opet iznenađuje svoje studente! Nakon što su im uveli veganske sendviče, a potom i veganske menije, pa onda čak četiri vrste namaza, Studentski centar Rijeka opet ima dobre vijesti vezane uz svoju ponudu obroka na meniju.


>>>Dosta je sendviča iz menze: Vraćaju se namazi, čak 4 vrste, ali morate ih naručiti što prije<<<


Na njihovom je portalu Svjetionik izašla obavijest kako Studentski centar Rijeka u koordinaciji s Odjelom revizije i kontrole i inspekcije HACCP uvodi nova jela u svoju ponudu. Naime, riječ je o jelima koja se pripremaju od zdravih namirnica: povrća, proteina, gljiva ili na bazi mlijeka.


Pečena pastrva koju će studenti dobiti u svoje menije / Foto: screenshot via svjetionik.scri.hr


"Neka nova jela se mogu očekivati na našim jelovnicima već početkom listopada jer se paralelno radi i javna nabava za njih. Novi obroci obogatit će naše menije, te općenito i našu vege ponudu", rekla je rukovoditeljica Odjela interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP Anita Mavrinac-Klarić.


>>>Dobro došli u 21. stoljeće: Prva hrvatska menza u kojoj se nude i veganski sendviči<<<


Detaljnije, nova jela koja će biti u ponudi su: odrezak od kelja, varivo od poriluka, pastrva i meksička mješavina. Uz spomenuto, studenti će na meniju moći pronaći i zapečene gljive sa sirom, a za doručak će im se, uz dosadašnje namirnice nuditi i griz na mlijeku, riža na mlijeku s čokoladnim mrvicama i preklopljena pizza (calzone).


Griz sa čokoladnim mrvicama i meksička mješavina / Foto: screenshot via svjetionik.scri.hr


Postupak uvođenja novih jela je zapravo vrlo složen postupak jer pretpostavlja prethodnu pripremu po propisanim normativima, "zbog čega su u tijeku ogledna pripremanja i degustacije najavljenih noviteta po njihovim kuhinjama" kažu iz Svjetionika.


Uz spomenutu rukovoditeljicu Odjela, na uvođenju jela sudjeluju kuhari njihovih ugostiteljskih objekata i radnice Odjela.


izvor: svjetionik.scri.hr


menzarijekanovitetiStudentski centar Rijekapreklopna pizzastudentska prehrana


Prati nas na Instagramu!