Vodič za brucoše

Za 2 tjedna smo shvatile da smo u krivu: Studentice pokazale kako zapravo izgleda studiranje u Hrvatskoj

MojFaks | Laganini, 30.06.2017.Za 2 tjedna smo shvatile da smo u krivu: Studentice pokazale kako zapravo izgleda studiranje u Hrvatskoj

Prije nego krenemo na fakultet imamo svoje viđenje studentskog života, a kada konačno uplovimo u akademske vode, vidimo da su naša očekivanja bila uglavnom kriva. Toga su svjesne i brucošice Pravnog fakulteta u Zagrebu koje stoje iza smiješnog YouTube videa kojim su pokazale što je 'stvarnost vs. očekivanje'.

Iza YouTube kanala Bonotwi kriju se brucošice prava te ujedno cimerice Lea Mrkelja i Ana Marija Gregur. Obje imaju 20 godina i sa snimanjem zabavnih YouTube videa bave već godinu dana; teme njihovih videa nisu posebno određene nego pokušavaju snimati različiti sadržaj.


Osim što Lea i Ana Marija zajedno studiraju, one su i cimerice... foto: privatna arhiva

Glavna akterica njihovog videa "Studentski život: Očekivanja vs. realnost" je Ana Marija koja je pokazala da je studentska zbilja nešto sasvim drugo od onog što očekujemo. I ona je apsolutno u pravu jer se većina nas opekla na vlastita očekivanja o studiranju te studentskom životu općenito pa mislimo da ćemo se jutrima lakše buditi i biti odmorno-orni za učenje, a onda se probudimo tako da ne znamo gdje nam je dupe, a gdje glava.

...Gejmaju, šminkaju se, daju savjete: Upoznajte domaće studente YouTubere...


...Studentica 'Debela Barbara' hit na YouTubeu: Simpatična Dalmatinka nasmijava Hrvatsku...


"Ne znamo za druge, ali nama je bilo potrebno tjedan-dva da shvatimo da to nije onako kako smo očekivale, osobito kada smo se probudile rano za fakultet samo da bi došle i nastavile spavati jer većina profesora priča o svom životu. Tako su se malo po malo odlasci na predavanja pretvorili u kave, a svakodnevno učenje u gledanje serija i naručivanje pizze", prokomentirale su djevojke.Osim videa o studentskom životu mlade YouTuberice za budućnost pripremaju još tema poput različitih prankova, izazova, društvenih eksperimenata i drugo. Nakon što pogledate njihov video o očekivanjima, bit će vam jasno da niste jedini gajili lažne nade kada je riječ o studentskom životu.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


YouTubeočekivanjarealnoststudentski život

Prati nas na Instagramu!