Vodič za brucoše

Dok čekate da izolacija prođe: Uz ovih 6 prijedloga zaboravit ćete na epidemiju... I da, sve je BESPLATNO!

MojFaks | Laganini, 18.03.2020.Dok čekate da izolacija prođe: Uz ovih 6 prijedloga zaboravit ćete na epidemiju... I da, sve je BESPLATNO!

S početkom online predavanja, još prošloga petka, mnogi studenti uputili su se svojim kućama. U borbi protiv epidemije koronavirusa, dosada najvažnije preporuke nalažu smanjivanje socijalnih kontakata, boravak kod kuće i naravno – redovito održavanje higijene.

Iako bismo zasigurno dosta vremena i ovako provodili doma, bilo da učimo, odmaramo, ili radimo, sada kada nam se to savjetuje, doima se nekako i teže. Počnemo razmišljati o tome što možemo raditi dva tjedna, a da nam ne dosadi? Drage kolege, ovo je idealno vrijeme za gledanje svih onih serija i filmova koje inače ne stignemo, čitanje knjiga koje nam godinama zauzimaju mjesta na polici i naravno učenja nečeg novog. 

....Najbolji memeovi koji sprdaju nastavu od kuće: Medicina, agronomija, psihologija... SVI SU TOP!...


Redakcija portala MojFaks pripremila je zabavnu "Ostani doma" listu, a prijedloge pogledajte u nastavku. 

Kino Mediteran


Dobrih filmova nikad dosta to svi znaju, a Kino Mediteran odlučilo je svoje pratitelje počastiti s 20 besplatnih filmova. Filmove možete pogledati uz kod KARANTENAVolim dokumentarce


Ako među vama ima ljubitelja dokumentarac, tu je nešto i za vas. Popularni ZagrebDox je odgođen zbog epidemije, ali sajt Volim dokumentarce odlučio je nadopuniti tu prazninu svojim besplatnim filmovima. Izbor je šarolik, preko vrhunskih domaćih ostvarenja do stranih.


Kazalište


Narednih dana odlasci u kazalište biće onemogućeni, ali zvuk dasaka moći ćete također čuti iz udobnosti kreveta. Hrvatsko narodno kazalište u suradnji s 24 sata pokrenulo je projekt u sklopu kojeg će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta. Knjigoljupci i tečajoljupci


Njujorška javna knjižnica odlučila je obradovati knjigoljupce diljem svijeta. Putem aplikacije SimplyE, moguće je virtualno posuditi neki od 300 000 naslova iz kolekcije

...NEMOJTE PUTOVATI KUĆI – mama će izdržati! Evo zašto je bitno da sada OSTANETE u mjestu studiranja...


Cambridge University Press omugućio je besplatan online pristup sveučilišnim udžbenicima u HTML formatu, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Preko 700 udžbenika, objavljenih i trenutno dostupnih na Cambridge Coreu, dostupno je bez obzira na to jesu li udžbenici prethodno kupljeni.


Na stranici Ivy League, možete odabrati jedan od 450 besplatnih tečajeva. Takvi certifikati uvijek dobro izgledaju na LinkedIn profile, a što se sve nudi pogledajte ovdje

Coursera također uvijek nudi odlične tečajeve koje možete pogledati ovdje


A virtualno možete biti bilo gdje


Dobra stvar umreženosti što zaista možemo posjetiti mnoga mjesta. I dok nas knjige vode u potpuno zaseban svijet, to nam omogućavaju i mnoge druge stvari – poput posjete muzejima. Imaš taj neki muzej koji godinama želiš posjetiti, ali je u drugom gradu ili na drugom kontinentu? Pogledaj ovu listu i pronađi muzej koji želiš posjetiti.


foto: Screenshot @MoMA

Na kraju ili na početku dana i boravka u izolaciji, potrebno je ne zaboraviti fizičku aktivnost. Vožnja biciklom, trčanje ili šetnja u prirodi na nekom manje frekventnom mjestu je odlična opcija, a ako nisi u mogućnosti za to – postoje mnogi YouTube videi za vježbanje. Izdvojili smo jedan jogijski. 


Nemojte govoriti kako nemate što raditi doma, uvijek se ima što raditi. Pa barem i obrisati prašinu, koja se sigurno nakupila ponovno i nakon par sati. 

...Provjerili smo kako studenti 'slušaju' predavanja od kuće: Materijali su tu, ali što je s praksom?...


A.Z.
foto: Shutetrstock By stockfour


studentiostani domakoronavirusšto raditipreporuke

Prati nas na Instagramu!