Vodič za brucoše

Oštetili Apple za skoro milijun dolara: Studenti godinama uvozili lažne iPhone uređaje iz Kine

MojFaks | Laganini, 10.04.2019.Oštetili Apple za skoro milijun dolara: Studenti godinama uvozili lažne iPhone uređaje iz Kine

Dva kineska studenta iskoristili su Appleovu politiku zamijene neispravnih mobilnih telefona ispravnima pa tvrtki nazad slali krivotvorene iPhone uređaje. Njihova 'akcija' je trajala dvije godine, a u to vrijeme su stigli poznatog tech giganta oštetiti za 900 tisuća dolara.

Kineski studenti Quan Jiang i Yangyang Zhou oštetili su tvrtku Apple za 900 tisuća dolara. Kako? Tako što su tijekom dvije godine uvozili lažne iPhone uređaje iz Hong Konga u SAD. Budući da Apple ima politiku zamijene neispravnih telefona s ispravnima, dečki su iskoristili situaciju pa Appleu vraćali fejk iPhone mobitele, a ove originalne prodavali. Prodavali su ih u Kini preko posrednika koji bi im uplaćivao lovu od iPhonea na račune.

Izvor: Unsplash

Naravno, momci su završili na sudu. Uhvaćeni su kada im je američka carina zaplijenila pošiljku s lažnim iPhone uređajima iz Kine. Premda im Apple nije odmah "spičio" tužbu, nego su im poslali poruku da prestanu sa svojim ilegalnim aktivnostima, studenti nisu prestali. I sada ih vjerojatno čeka više godina zatvora jer tvrtka je podigla službenu tužbu.

Ivana Petrić
foto: Unsplash


iPhonestudentiAppleoštetili Apple

Prati nas na Instagramu!