Vodič za brucoše

Pripremite paketić maramica! Pogledajte kako se LEGENDA među profesorima oprostio od svoje 'korona-generacije' maturanata...

MojFaks | Laganini, 13.05.2020., Autor: Anja Z.Foto: / Screenshot

Svake godine svoje maturante profesor Vedran Zubić iz sarajevske Gimnazije Dobrinja ispraćao je na poseban način.

Ovaj inovativni i omiljeni profesor među učenicima gimnazije i uslijed pandemije koronavirusa nastavio je tradiciju i osmislio iznenađenje za svoje ovogodišnje maturante. 

...'Mogu na nastavu u pidžami i bez grudnjaka!' i još hrpa TOP komentara: Profesori otkrili najbolje strane online nastave...


Iako su uskraćeni za klasičnu proslavu mature, maturanti profesora Zubića prva su generacija kojoj je razrednik na vrata donio buket cvijeća i pismo kao posvetu.

"Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu ja ne idem na posao. Idem da se družim, da nešto djecu naučim, da nauče oni mene, da pričamo i uživamo u znanosti! Nema veće ljepote nego kad na satu sjedim s njima u klupi i pričamo. O lekciji. Ali na drugačiji način… Već 20 godina se opraštam od maturanata na način za koji ja smatram da treba. To bude na zadnjem satu koji svi pamtimo. Baš pamtimo! Ali nije bilo moguće ovih dana to uraditi zbog pandemije korone. I onda je 'sijevnula' ideja: odnijeti pismo i buket na vrata", napisao je Zubić na Facebooku, podijelivši video na kome je kamerom zabilježen njegov gest. 

Ne može pandemija kvariti tradiciju! 💘🌍💘🌍 Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu...

Objavljuje Vedran ZubicNedjelja, 10. svibnja 2020.

Iako su sada četvrti razred, za profesora Zubića "njegovi učenici su i dalje prvašići". Njegovi pak učenici govore kako nije strašno biti maturant u doba korone uz podršku profesora kao što je Zubić. Iako su uskraćeni za maturalnu proslavu i defile kroz grad, uz profesora kao što je ovaj lakše se podnesu i takve, nesretne okolnosti.


Završetak srednje škole poseban je trenutak u životu u kojemu jedan dio života ostaje iza nas jer započinjemo novo, 'odraslije', poglavlje. Ovogodišnjim maturantima zasigurno nije bilo lako, a neki su se susreli i s najvećim strahom – zamisli da ti razrednik pozvoni na vrata? Ali ovaj put posebna pažnja razrednika nije rezultat loših ocjena ni čestog markiranja, već su cvijeće i čestitka obilježili zajednički rad i međusobno uvažavanje tijekom prethodne četiri godine.


maturantiprofesoriznenađenjeučenici


Prati nas na Instagramu!