Vodič za brucoše

Pohani slatkač, tartufi, kozice, vesele pisanice... U hrvatskim menzama ne viđa se često OVAKAV uskršnji meni! FOTO

MojFaks | Laganini, 14.04.2020.Pohani slatkač, tartufi, kozice, vesele pisanice... U hrvatskim menzama ne viđa se često OVAKAV uskršnji meni! FOTO

Mnogi su studenti u dane uskrsnih blagdana bili primorani ostati u mjestu studiranja te su propustili okupljanje oko blagdanskoga stola u krugu obitelji. No, djelatnici SC-a uljepšali su studentima Uskrs te im priredili pregršt slasnih delicija...

Uskrs, kao najveći katolički blagdan, ljudi slave u krugu obitelji uz prigodnu i bogatu uskršnju trpezu. Kako je ovaj Uskrs za sve bio ponešto drugačiji, mnogi su ga dočekali u karanteni te uz ograničena kretanja, većina je pak bila primorana provesti blagdane daleko od svojih najmilijih. 

Među njima je i određeni broj studenata koji nisu u mogućnosti ići svojim kućama. Zbog obustave zračnog i međugradskog prijevoza, mnogi inozemni i studenti koji žive u udaljenijim mjestima, nisu mogli kao inače otputovati svojim kućama.


Stoga su članovi Studentskoga zbora Sveučilišta u Splitu, Sveučilišni sportski savez Unisport ST, igrači AFC Universitasa te ravnatelj Studentskoga centra uskočili u pregače i pripremili bogati uskrsni ručak za sve studente koji su ostali sami za Uskrs.

Ručak je za sve studente bio besplatan, a meni uistinu bogat i šarolik. Namirnice su se pripremale za 220 porcija, od čega je 150 bilo namijenjeno studentima, a preostale su porcije bile za djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije te 50 porcija za socijalno ugrožene obitelji u Splitu. 

Zanimljivo, menza na Kampusu u Splitu po prvi je puta radila na Uskrs, a još je veća zanimljivost što je studentima kuhao i ravnatelj Studentskoga centra Ivan Žižić.


"Djelatnici Studentskog centra za Uskrs zaslužuju biti u svojoj obitelji, ali u isto vrijeme osjećam potrebu da se pomogne studentima u ovoj teškoj situaciji. Mali broj studenata koji su ostali u Splitu sada nas treba više nego ikad. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih", rekao je ravnatelj Ivan Žižić za Dalmatinski portal. 

Uz ravnatelja, glavni kuhar bio je Toni Batinić – Korea, tajnik UnisportST-a, a ulogu pomoćnoga kuhara preuzeo je Mateo Marušić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, koji je s kolegama bio glavni za sjeckanje.

"Na meniju imamo piletinu i kozice u bijelom umaku, junetinu na crveno i bijeli umak s tartufima i parmezanom, a uz to studenti od priloga mogu birati između šarene palente, njoka i tortellina sa sirom, a desert je tu pohani sladoled", rekao je Mateo za Dalmatinski portal.

Sa svima su podijelili i fotogaleriju hrane koja je, vjerujemo, mamila mnoge zavidne poglede


Podijelili su i kraći video uradak u kojemu su prikazali kako je tekla priprema slasnih delicija te su studenti komentirali izvrsnu hranu te rekli da je ovo najbolja hrana koju su ikada jeli u menzi.


No, ni ostali studenti iz drugih sveučilišnih gradovima nisu ostali zaboravljeni u dane blagdana. Tete iz menze u SD Stjepan Radić pripremile su studentima košaricu punu kuhanih jaja te tako počastile sve studente koji su ostali na Savi. 


foto: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava

V.S.
foto: collage, Facebook@Studentski centar Split


studentiUskrsblagdanidelicijeStudetski centar Sveučilišta u SplituSplitStudentski dom Stjepan RadićSavamenza


Prati nas na Instagramu!