Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku

MojFaks | Laganini, 27.03.2018., Autor: Ivana PetrićIma li boljeg mjesta za naći djevojku od - ženskog fakulteta?
Foto: ilustracija/Monkey Business Images via Shutterstock

Kako se lakše približiti djevojkama? Jedan student riješio je ovu misteriju: dovoljno je upasti na prestižno žensko sveučilište...

Kinesko žensko sveučilište u Pekingu (China Women’s University in Beijing) je zaista "žensko sveučilište" jer upisuje isključivo djevojke, njih otprilike 1500 godišnje. No, ima malo mjesta i za muškarce - Sveučilište ih godišnje prima oko jedan posto no zbog oštrih kriterija i konkurencije ponekad se dogodi da godišnje prihvate samo jednog muškog kandidata.

Unatoč tome, jedan mladi Kinez došao je na ideju da proba upisati ženski fakultet i to, ni više ni manje, nego da nađe djevojku.

Ovaj 18-godišnjak je u svom motivacijskom pismu naveo nekoliko razloga zašto se želi upisati na Kinesko žensko sveučilište u Pekingu, a jedan od njih zaista i jest bio "da lakše pronađe djevojku".


...Neka sretnica odmah zna s čime raspolaže: Student napravio vlastiti 'ljubavni životopis'...


...Student na bijelom konju spasio dan: Curi posudio svoje tenisice za labos iz kemije...


Premda se  motivacijsko pismo za sada nepoznatog mladića čini kao zezancija, ono je pokrenulo buru rasprave na društvenim mrežama. Mladić se nada da će upasti na neki od studijskih programa koje Sveučilište nudi (pravo, informatika, financije, menadžment...) jer prošle godine su primili samo jednog muškog studenta. Naime, Kina je ukinula politiku "jednog djeteta" tek 2015., koja je rezultirala favoriziranjem muške djece. Zbog toga je danas u Kini, osobito u provincijskim dijelovima, omjer spolova naklonjen muškarcima: na 130 dječaka dolazi samo 100 djevojčica što je problem ako u računicu uvrstimo problem pronalaska partnera/ice. Naime, zbog spomenutog nesrazmjera čak 150 milijuna Kineza ne može naći ženu.

Nadamo se da će mu se san ostvariti. Ako i ne pronađe partnericu, bit će u društvu djevojaka i školovati se na prestižnoj visokoškolskoj instituciji.


ženski fakultetKinezstudentKinesko žensko sveučilište u Pekingu